FT: Putinin lähi­piiriin kuuluva Boris Rotenberg on joutumassa EU:n pakote­listalle

Financial Timesin mukaan EU:n pakotelistalle ovat päätymässä myös Putinin tyttäret Marija Putina ja Katerina Tihonova.

Boris Rotenberg on Suomen kansalainen ja hän kuuluu Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin.

6.4. 13:28

Euroopan unioni aikoo lisätä oligarkki Boris Rotenbergin pakotelistalleen, kertoo talouslehti Financial Times.

Rotenberg on Suomen kansalainen ja hän kuuluu Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin.

Jos Rotenberg joutuu pakotelistalle, hän olisi toinen Suomen kansalainen, joka on joutunut EU:n pakotteiden kohteeksi. Ensimmäinen EU:n pakotelistalle joutunut Suomen kansalainen oli Gennadi Timtšenko. Hänet joutui pakotteiden kohteeksi maaliskuun alussa.

Timtšenko on myös Venäjän ja Armenian kansalainen.

Boris Rotenbergin isoveli Arkadi Rotenberg on asetettu EU:n pakotelistalle jo aiemmin. Veljekset löytyvät myös Yhdysvaltain pakotelistalta. Arkadi Rotenbergilla ei ole Suomen kansalaisuutta.

HS julkaisi laajan Boris Rotenbergistä laajan artikkelin sunnuntaina. Sen mukaan Boriksella, hänen kuusi vuotta vanhemmalla veljellään Arkadilla ja heidän pojillaan on parisataa yritystä eri puolilla Venäjää, Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja veroparatiiseja. Perheellä on miljardiomaisuus.

Lue lisää: Helsingin Töölössä asui tavallinen venäläis-suomalainen perhe, nyt heidän miljardiomaisuuttaan etsitään Ukrainan sodan vuoksi – Tällainen on Rotenbergin perheen tarina

FT:n mukaan EU:n pakotelistalle ovat päätymässä myös Sperbankin johtaja German Gref, oligarki Oleg Deripaska sekä venäläisen Ozon-verkkokaupan johtaja Aleksander Šulgin.

Pakotelistalle ovat päätymässä myös Putinin tyttäret Marija Putina ja Katerina Tihonova.

Luettelo pakotelistan uusista nimistä ei ole lopullinen ja saattaa vielä muuttua. Mikäli EU hyväksyy listan, pakotteiden kohteeksi joutuneiden varat jäädytetään, eivätkä he voi enää matkustaa unionin alueella.

EU:n odotetaan päättävän uusista pakotteista keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan