Ministeri Tuppurainen kertoi VR:n hallituksen puheen­johtajan antaneen väärää tietoa toimitus­johtajan erottamisesta – Kysymys oli tiedotteen sana­valinnoista

VR Groupin hallituksen puheenjohtaja Kjell Forsén pyysi ministeriltä anteeksi antamaansa virheellistä tietoa toimitusjohtaja Lauri Sipposen irtisanomisesta.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen twiittasi käyneensä vakavahenkisen keskustelun VR:n hallituksen puheenjohtajan kanssa.

6.4. 14:48 | Päivitetty 6.4. 15:31

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) kertoo Twitterissä käyneensä ”vakavahenkisen, rakentavan keskustelun” VR:n hallituksen puheenjohtajan Kjell Forsénin kanssa.

”Keskustelussa Forsén pyysi anteeksi antamaansa virheellistä tietoa toimitusjohtajan irtisanomisesta. Olen saanut riittävän selvityksen asiasta”, Tuppurainen twiittasi.

Forsén kertoo HS:lle, että ministerin mainitsema virheellinen tieto koski Sipposen irtisanomisesta annettua tiedotetta, jossa ei suoraan kerrottu että Sipponen irtisanottiin vaan tiedotettiin, että hän lähtee yhtiöstä.

”Se meni pehmennyksissä liian pitkälle”, Forsén arvioi.

Irtisanomisista kertovista tiedotteissa on usein tapana, että niissä ei kerrota suoraan, että johtajalle on annettu potkut.

Forsénin mukaan omistajaohjausministeri Tuppuraisen kanssa käydyssä keskustelussa käytin läpi myös muita VR:ään liittyviä asioita, joista kerrotaan lisää iltapäivällä.

Forsén jatkaa tehtävässään.

VR aikoo julkaista keskiviikkona kello 15.30 tietoja siitä, minkälaisia muutoksia toimitusjohtaja Lauri Sipposen erottamisen jälkeen yhtiössä tapahtuu.

Yhtiö tarkensi HS:lle, että tiedotteessa kerrotaan, miten yhtiö reagoi ”muutoksiin yhtiön toimintoympäristössä ja maailmassa tapahtuneisiin muutoksiin ja toimintaan liittyen niihin”.

Yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana toimii Topi Simola.

Lue lisää: Lidlissä loistanut Lauri Sipponen sai potkut VR:stä pikaisen toimitus­johtaja­pestin jälkeen – Oliko syynä häilyvä päätöksen­teko vai harkittu palatsi­vallan­kumous?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan