Osa Twitterin työntekijöistä pelkää Elon Muskin vaikuttavan Twitterin käytäntöihin, somessa alkoivat vaatimukset Trumpin tilin palauttamiseksi

Musk osti hiljattain 9,2 prosenttia Twitterin osakkeista, mikä teki hänestä yhtiön suurimman osakkeenomistajan.

Elon Musk osti hiljattain 9,2 prosenttia Twitterin osakkeista ja teki itsestään yhtiön suurimman osakkeenomistajan.

7.4. 21:47

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin nouseminen sosiaalisen median alusta Twitterin hallitukseen on herättänyt huolta osassa Twitterin työntekijöistä.

Musk osti hiljattain 9,2 prosenttia Twitterin osakkeista, mikä teki hänestä yhtiön suurimman osakkeenomistajan.

Osa Twitterin työntekijöistä sekä sovelluksen käyttäjistä on uutistoimisto Reutersin mukaan huolissaan Muskin vaikutuksesta sovellukseen.

Huolen keskipisteenä on Elonin ajatukset sananvapaudesta. ”Sananvapaus­absolutistiksi” itseään kutsuva Elon on puhunut julkisuudessa kaikkea sananvapauden rajoittamista vastaan.

Reutersin haastattelemia Twitterin työntekijöitä huolettaa, että Musk yrittää vaikuttaa Twitterin käytäntöihin koskien esimerkiksi vihapuhetta ja disinformaatiota.

Pian Muskin osakeoston tultua julkisuuteen useat Twitter-käyttäjät alkoivatkin heti vaatia esimerkiksi Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin Twitter-tilin palauttamista.

Trumpin Twitter-tili jäädytettiin pysyvästi tammikuussa 2021. Tällöin Musk kritisoi tilin jäädytystä omassa sosiaalisessa mediassaan.

Reutersin lähteiden mukaan Twitterillä ei ole suunnitelmia Trumpin tilin palauttamiseksi.

Twitterin työntekijät ovat Reutersin mukaan asiasta huolissaan siitäkin huolimatta, että Twitter on toistamiseen sanonut julkisuuteen, että yhtiön hallituksen jäsenet eivät vaikuta sosiaalisen median käytänteihin.

Reutersin haastattelemat työntekijät kuitenkin pitävät Twitterin lausuntoa epäilyttävänä. Heidän mukaansa on vaikea uskoa sitä, että hallituksella ei olisi vaikutusta yrityksen johdon toimiin.

”Jos näin olisi, miksi Elon haluaisi hallituspaikan”, eräs työntekijä pohtii.

Musk itse ei ole vielä kommentoinut julkisuuteen suunnitelmistaan Twitterin varalle.