Kinder-munien takaisin­veto laajenee jälleen: kaikki Belgian-tehtaan tuotanto­erät poistetaan kaupoista

Takaisinvedot ovat seurausta Euroopan-laajuisesta salmonellaepäilystä.

Kinder-munia tuodaan Suomeen Belgian lisäksi Puolasta. Kuluttaja erottaa tuotteet kääreissä olevista merkinnöistä.

9.4. 10:51

Kinder-suklaamunia koskeva takaisinveto laajenee, Ruokavirasto tiedottaa.

Viraston mukaan nyt myynnistä poistetaan kaikki Arlonin tehtaalla Belgiassa valmistetut tuotteet (Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g ja Kinder Schoko-bons). Kuluttajia kehotetaan olemaan syömättä kyseisiä tuotteita. Jo ostetut tuotteet voi palauttaa ostopaikkaan tai kuluttajat voivat olla yhteydessä Ferreron asiakaspalveluun.

Takaisinvedot ovat seurausta salmonellaepäilystä. Tautitapauksia on havaittu useissa Euroopan maissa suklaan syömisen jälkeen, Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) kertoi keskiviikkona.

Salmonellaepäilyt ovat herättäneet erityistä huolta viikonloppuna vietettävän palmusunnuntain takia. Virpojille on tyypillisesti annettu palkkioksi suklaamunia.

Perjantaihin mennessä Suomessa ei oltu todettu yhtään suklaamunista johtuvaa salmonellatapausta.

Belgian-tehtaan lisäksi Kinder-munia tuodaan Suomeen myös Puolasta. Varsovan-tehtaalla valmistettuihin muniin ei liity turvallisuusriskejä, Kinder-tuotteita maahan­tuovan Scandic Trading Housen toimitusjohtaja Lasse Salomaa kertoi HS:lle perjantaina.

Kuluttajat erottavat Belgiassa ja Puolassa valmistetut tuotteet kääreissä olevista merkinnöistä.

”Kuluttajia pyydetään huomioimaan tuotteen EAN-koodi, joka löytyy pakkauksesta tai kääreestä. Tuotteissa todennäköisesti myös mainitaan markkinoija Ferrero Scandinavia AB”, Ruokaviraston tiedotteessa ohjeistetaan.