Elon Muskin pelättiin muuttavan Twitterin käytäntöjä, mutta miljardööri ei nousekaan yhtiön hallitukseen

Twitterin toimitusjohtaja Parag Agrawal kertoi Suomen aikaan maanantai­aamuna, että Musk oli päättänyt olla liittymättä yhtiön hallitukseen.

Elon Musk on tunnettu räväköistä kannanotoistaan.

11.4. 8:18

SÄHKÖAUTOYHTIÖ Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ei nouse viestipalveluyhtiö Twitterin hallitukseen. Musk oli ilmoittanut lauantaiaamuna yhtiön johdolle, ettei hän halua paikkaa hallituksessa. Hänet oli tarkoitus nimittää hallitukseen samaisena päivänä.

Asiasta kertoo Twitterissä yhtiön toimitusjohtaja Parag Agrawal. Viestissään Agrawal sanoo uskovansa, että Muskin päätös olla liittymättä hallitukseen on kaikille parhaaksi.

”Olemme aina arvostaneet ja tulemme aina arvostamaan osakkeen­omistajiemme näkemyksiä riippumatta siitä, ovatko he hallituksessa vai eivät. Elon on isoin osakkeen­omistajamme ja pysymme avoimina hänen näkemyksilleen”, Agrawal kirjoitti.

Samalla Agrawal kuitenkin korosti, että tulevaisuudessakin päätökset Twitterin kohtalosta tekee yhtiön johto, ei kukaan muu.

Muskin uutisoitiin hiljattain ostaneen 9,2 prosenttia Twitterin osakepääomasta, mikä teki hänestä yhtiön suurimman osakkeenomistajan.

Viime viikolla uutistoimisto Reuters kertoi osan yhtiön työntekijöistä olevan huolissaan Muskin vaikutuksesta sovellukseen.

Reutersin haastattelemia Twitterin työntekijöitä huoletti, että Musk yrittää vaikuttaa Twitterin käytäntöihin koskien esimerkiksi vihapuhetta ja disinformaatiota. Pian Muskin osakeoston tultua julkisuuteen useat Twitter-käyttäjät alkoivatkin heti vaatia esimerkiksi Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin Twitter-tilin palauttamista.

Musk ei ole kommentoinut toistaiseksi uutista hallituspaikan vastaanottamatta jättämisestä muulla tavoin kuin twiittaamalla emojin, jossa hahmo pitää kättä suunsa edessä.

Ennen maanantaista ilmoitusta Musk kirjoitti viikonlopun aikana ison joukon twiittejä, jotka olivat sekoitus vitsailua, kritiikkiä ja uudenlaisia visioita, eli hyvin tyypillisiä Muskin twiittejä.

Musk muun muassa kritisoi Twitterin riippuvuutta mainostajilta saatavasta rahasta ja julkaisi äänestyksen siitä, pitäisikö Twitterin päämaja San Franciscossa muuttaa kodittomien turvakodiksi, koska ”kukaan ei kuitenkaan enää ilmesty työpaikalle”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita