Nyhtökaurasta tunnetun Gold & Green Foodsin yt-neuvottelut päättyivät, 57 työsuhdetta päättyy – ”Liiketoimintaa ei onnistuttu kasvattamaan kannattavasti”

Nyhtökaurasta tunnettu Gold & Green on ollut osa Pauligia vuodesta 2016. Paulig ei onnistunut kasvattamaan tuotemerkkiä kannattavasti.

Elintarvikeyritys Paulig luopui kasviproteiiniin keskittyvästä Gold & Green-liiketoiminnasta.

11.4. 13:02 | Päivitetty 11.4. 13:22

ElintarvikeBrändi Gold & Green Foodsin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut johtavat 57 työsuhteen päättymiseen.

Elintarvikeyritys Paulig kertoi maaliskuun alussa aikovansa luopua kasviproteiiniin keskittyvästä Gold & Green-liiketoiminnasta. Samalla Paulig kertoi myyneensä Gold & Green-brändin ja Gold & Green Foodsin aineettoman omaisuuden sekä sen tutkimus- ja kehitystoiminnan Valiolle.

Tuolloin Gold & Green Foods aloitti yhteistoimintaneuvottelut henkilöstönsä kanssa.

”Neuvottelujen alkaessa arvioitiin, että suunnitellut muutokset voivat johtaa enimmillään 69 henkilön työsuhteen päättymiseen. Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena 57 Gold & Green Foodsin työntekijän työsuhde päättyy”, Paulig kertoo tiedotteessaan.

Gold & Greenin Järvenpään tehtaan tuotanto päättyy huhtikuun loppuun mennessä. Liiketoiminta ajetaan alas touko-kesäkuussa.

Nyhtökaurasta tunnettu Gold & Green on ollut osa Pauligia vuodesta 2016.

”Paulig on tukenut tuotemerkin kehitystä ja investoinut sen tuotantoon, organisaatioon ja kansainväliseen kasvuun, mutta liiketoimintaa ei onnistuttu kasvattamaan kannattavasti”, Paulig kertoo tiedotteessaan.

Pauligin ja Valion maaliskuussa julkistettu sopimus sisältää kaikki Gold & Green-brändin oikeudet, immateriaalioikeudet sekä tutkimus- ja kehitystyön.

”Valion kanssa tehty sopimus ei koske muita Gold & Green Foods toimintoja eikä Gold & Green Foodsin tuotantolaitosta Järvenpäässä. Paulig jatkaa Gold & Green Foodsin nykyisiä toimintoja ja Gold & Green-tuotteiden myyntiä Valion lisenssillä kaikilla markkinoilla toimintojen siirtoon tai mahdolliseen lopettamiseen saakka”, Paulig kertoi maaliskuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita