WSJ: USA:n valtio­varain­ministeri varoitti puolueettomina Ukrainan sodan suhteen pysytteleviä maita vaarasta joutua eristyksiin

Janet Yellenin mukaan Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten voi olla vaikea erottaa taloussuhteita kansallisesta turvallisuudesta, jos Kiina tukee Venäjän hyökkäystä Ukrainassa.

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellen piti puheen Atlantic Councilin tilaisuudessa.

14.4. 22:19 | Päivitetty 14.4. 23:05

Venäjän kanssa väleissä pysyttelevät maat ovat vaarassa eristäytyä maailmantaloudesta, varoittaa Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellen Ukrainan konfliktissa toistaiseksi puolueettomina pysytelleitä maita.

Sanomalehti The Wall Street Journalin (WSJ) mukaan Yellen kommentoi asiaa keskiviikkona ajatuspaja Atlantic Councilin tilaisuudessa pitämässään puheessa.

Yellenin mukaan maiden vastaus Venäjän hyökkäyssotaan heikentää kansainvälistä rahoitusjärjestelmää. Kriisissä neutraaleina pysyttelevien maiden motiivit ovat hänen mukaansa lyhytnäköisiä.

Yellen osoitti sanansa ennen kaikkea Kiinalle. Hän sanoi, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten voi olla vaikea erottaa taloussuhteita kansallisesta turvallisuudesta, jos Kiina tukee Venäjän hyökkäystä Ukrainassa.

Kiina on pysytellyt ulkomaankaupassa normaaleissa väleissä Venäjän kanssa siitä huolimatta, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla.

Yellen ei maininnut puheessaan Intiaa, mutta myös Intia on pitänyt kantansa neutraalina sotaan, kertoo WSJ.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan