Rengas­valmistaja Continental käynnistää tuotantoaan uudelleen Venäjällä

Saksalaisyhtiön mukaan sen paikalliset työntekijät voivat joutua rikosvastuuseen, jos tuotantoa ei jatketa.

Continentalin mukaan henkilöautojen renkaiden tuotanto käynnistetään väliaikaisesti paikallista kysyntää varten.

19.4. 21:04

Saksalainen autonosia valmistava Continental kertoo käynnistävänsä tuotannon jälleen tehtaallaan Venäjällä. Yhtiön mukaan päätöksen taustalla on paikallisten työntekijöiden turvallisuus, eivät taloudelliset syyt. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Continentalin mukaan tuotannon uudelleenkäynnistämisellä pyritään estämään tilannetta, jossa työntekijöitä voitaisiin asettaa rikossyytteisiin. Yhtiön mukaan henkilöautojen renkaiden tuotanto käynnistetään väliaikaisesti paikallista kysyntää varten.

”Työntekijöitämme ja johtoamme Venäjällä uhkaavat vakavat rikosoikeudelliset seuraamukset, jos emme vastaa paikalliseen kysyntään”, Continental kertoo saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungin mukaan.

Continental valmistaa muun muassa ajoneuvojen renkaita, jarrujärjestelmiä ja autojen turvajärjestelmiä. Yhtiön Venäjän-tuotantolaitos sijaitsee Kalugan kaupungissa noin pari sataa kilometriä Moskovasta. Continental kertoi keskeyttäneensä tuotannon Venäjällä maaliskuun alussa.

Venäjällä renkaita valmistava suomalainen Nokian Renkaat kertoi reilu viikko sitten joutuvansa lopettamaan renkaiden tuomisen Venäjältä, koska EU on asettanut kiellon tuoda renkaita Venäjältä. Nokian Renkaat on kertonut jatkavansa Pietarin-tehtaansa toimintaa toistaiseksi.

Sadat kansainväliset yritykset ovat kertoneet jättävänsä Venäjän sen jälkeen, kun Vladimir Putin aloitti laajan hyökkäyssodan Ukrainassa. Monet ovat huomanneet, että lähtemisessä on haasteita ja useat eivät ole tehneet päätöksiä keskeyttää tai supistaa toimintaansa maassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita