Shanghain koronatilanne helpottaa – Tesla käynnisti tehtaansa uudelleen yli kolmen viikon sulun jälkeen

Yhteensä 16 alueella uusien tapausten määrä jatkoi laskuaan.

Ruokalähetit saavat liikkua Shanghaissa. Manner Coffee -kahvila jakeli läheteille tilauksia keskiviikkona 20. 4. 2022 kahvilan ulkopuolella Shanghaissa.

20.4. 16:25

Kiinan taloudelliseksi pääkaupungiksi kutsutun Shanghain covid 19- tartuntojen määrä jatkaa laskuaan.

Vielä tärkeämpänä tietona pidettiin kuitenkin keskiviikkona sitä, että karanteenialueen kahdella ulkopuolisella alueella ei keskiviikkona raportoitu yhdestäkään uudesta tartunnasta, uutistoimisto Reuters kertoi.

Karanteenialuetta ympäröivillä yhteensä 16 alueella raportoitiin tiistaina 390 uutta tapausta, kun maanantaina niitä oli 550.

Shanghain kaupunki kertoi, että tiistaina Shanghaissa uusia covid 19 -tapauksia ilmeni 16 407. Maanantaina niitä oli 17 332.

Alenevat tartuntaluvut herättivät toivoa pandemia-aallon taittumisesta, ja joissain tehtaissa palattiin jo takaisin töihin, Reuters raportoi.

Esimerkiksi sähköautoyhtiö Tesla käynnisti tehtaansa uudelleen yli kolme viikkoa kestäneen tauon jälkeen.

Yhtiö kuului Kiinan hallinnon tiistaina julkistaman 666 yhtiön joukkoon, joille on annettu erivapaus toiminnan jatkamiseen tai käynnistämiseen.

Paluun normaaliin ennustetaan kuitenkin tapahtuvan hitaasti.

Lue lisää: Shanghain karanteeni sotkee maailmankauppaa – yksi kuva näyttää, kuinka paha laiva­sumppu Shanghain sataman edustalle on syntynyt

Vaikka uusien koronatapausten määrä on laskussa, 16,3 miljoonaa Shanghain asukasta joutuu yhä elämään karanteenissa kotonaan niin että heillä ei ole lupaa poistua asunnoistaan.

Shanghain hallinnon ilmoituksen mukaan 7,85 miljoonaa kaupungin asukasta saa nyt jo kävellä ulkona tai mennä tehtaisiin töihin.

Määrä on kasvanut kahdella miljoonalla ihmisellä viime viikosta.

Shanghain kaupunki kertoi seitsemän covid 19-virustautia sairastaneen henkilön kuolleen tiistaina. Lukujen tilastoinnin oikeellisuudesta on esitetty epäilyjä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita