Teleoperaattori Elisan tulos kasvoi odotuksia enemmän yritys­liike­toiminnan vauhdittamana

Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kuusi prosenttia ja liikevoitto yhdeksän prosenttia.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

22.4. 8:49 | Päivitetty 22.4. 13:45

Suomen suurimman teleoperaattorin Elisan alkuvuosi sujui odotuksia paremmin. Yhtiön liikevaihto oli tammi–maaliskuussa 511 miljoonaa euroa ja liikevoitto 111 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kuusi prosenttia ja liikevoitto yhdeksän prosenttia. Analyytikot arvioivat ennalta, että liikevaihto olisi ollut 501 miljoonaa euroa ja liikevoitto 109 miljoonaa euroa.

Tulosta vahvisti etenkin yritysliiketoiminnan parantunut kannattavuus, mutta myös laitemyynnin kasvu, jota on jouduttanut viidennen sukupolven (5g) matkapuhelintekniikan käyttöönotto

”Olen tyytyväinen vahvaan tulokseen. Meidän digitaalisten palveluidemme liikevaihto kasvoi yli kymmenen prosenttia, josta kansainvälinen liiketoiminnan vielä enemmän”, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Elisan kansanväliset palvelut käsittävät teleoperaattoreille myytävät automaatioratkaisut, tehtaiden automaatio-ohjelmistot ja globaalit videoneuvotteluratkaisut.

Hänen mukaansa Venäjän sodalla Ukrainassa ei ole ollut merkittäviä suoria vaikutuksia Elisaan, mutta arvioi kriisin vaikuttavan yleiseen taloudelliseen ympäristöön muun muassa energian hinnannousun ja toimitusketjujen haasteiden seurauksena.

"Olemme Venäjällä palvelleet suomalaisia asiakkaita, mutta tämä liiketoiminta loppuu. Sen vaikutus ei ole taloudellisesti merkittävä. Venäjän sota Ukrainassa aiheuttaa ongelmia laitteiden ja komponenttien toimituksiin, mutta myös lisäksi kustannushaasteita, joka koskee myös asiakkaitamme. On mahdollista, että nämä asiat vaikuttavat yritysasiakkaisiimme”, Mattila sanoo.

Yhtiö arvioi liikevaihtonsa olevan tänä vuonna saman verran tai hieman suurempi kuin viime vuonna. Liikevaihtoa kasvattaa yhtiön mukaan etenkin matkaviestin¬palveluiden ja digitaalisten palveluiden kasvu.

Vertailukelpoisen käyttökatteen yhtiö arvioi olevan myös yhtä suuri tai hieman suurempi kuin viime vuonna. Käyttökate tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita