Asuntosijoitusyhtiö Sato panostaa kasvukeskuksiin: Myy pk-seudun, Turun ja Tampereen ulkopuoliset asuntonsa ruotsalaiselle Heimstadenille

Kauppaan kuuluu 2 000 asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä.

Asuntosijoitusyhtiö Sato myy pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen ulkopuoliset asuntonsa ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Heimstadenille, kertoo Sato tiedotteessaan.

25.4. 15:30

Asuntosijoitusyhtiö Sato myy pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen ulkopuoliset asuntonsa ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Heimstadenille, kertoo Sato tiedotteessaan. Vuokrasopimukset siirtyvät ostajalle sellaisenaan.

Kauppaan kuuluu noin 2 000 asuntoa. Suurin osa niistä sijaitsee Oulussa, Lahdessa ja Jyväskylässä. Asuntoja on myös Hämeenlinnassa, Vihdissä ja Ylöjärvellä. Heimstadenin tiedotteen mukaan suurin osa asunnoista on yksiöitä.

Sato omistaa noin 25 000 vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Saton mukaan myynti toteuttaa sen strategiaa, jonka mukaisesti se keskittää asuntoinvestointinsa pääkaupunkiseudulle ja sen työssäkäyntialueelle pääradan varteen sekä Tampereelle ja Turkuun ja niiden ympäristökuntiin.

Heimstaden Bostadilla on noin 150 000 asuntoa Tanskassa, Ruotsissa, Hollannissa, Norjassa, Saksassa, Tshekissä, Islannissa, Suomessa, Puolassa ja Britanniassa. Uusimman kaupan myötä yhtiöllä on Suomessa yhteensä noin 3 000 asuntoa.

”Kun olemme kasvaneet Suomessa riittävästi, avaamme täällä myös paikallisia palveluita. Näistä kerromme myöhemmin lisää”, sanoo Heimstaden Finlandin operatiivinen johtaja Andreas Lindqvist tiedotteessa.