Kesko antoi positiivisen tulos­varoituksen

Keskon mukaan rakentamisen ja talotekniikan kaupan hyvä tulos paransi sen kannattavuutta ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Terästä K-rauta Lanternassa Helsingin Herttoniemessä

25.4. 20:48

Kauppakonserni Kesko nostaa kuluvan vuoden tulosohjeistustaan rautakaupan ennakoitua vahvemman kysynnän takia.

Kesko arvioi positiivisessa tulosvaroituksessaan, että sen kuluvan vuoden vertailukelpoinen liikevoitto on 730–840 miljoonaa euroa.

Aiemmin yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton olevan 680–800 miljoonaa euroa. Viime vuonna Keskon vertailukelpoinen liikevoitto oli 775,5 miljoonaa euroa.

Keskon mukaan rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kysyntä jatkuu aiemmin ennakoitua vahvempana etenkin yritysasiakaskaupassa, johon yhtiö on keskittynyt entistä enemmän.

Kesko ennakoi, että vahvan kysynnän lisäksi tulosta parantaa odotettua voimakkaampi hintojen nousu.

Myös päivittäistavarakaupassa Kesko ennakoi kehityksen jatkuvan hyvällä tasolla. Erityisesti ravintoloita palveleva Kespron foodservice-liiketoiminnan myynnin kehityksen ja tuloksen yhtiö ennakoi olevan aikaisemmin arvioitua vahvempaa.

Kesko kertoo, että rakentamisen ja talotekniikan kaupan hyvä tulos paransi sen kannattavuutta ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto parani alustavien tietojen mukaan tammi–maaliskuussa noin 144 miljoonaan euroon edellisvuoden 116,2 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto nousi noin 2,7 miljardia euroon, kun vuosi sitten se jäi 2,5 miljardiin euroon.

Kesko julkistaa ensimmäisen neljänneksen tuloskatsauksensa perjantaina.