Tokmanni antoi tulos­varoituksen: asiakkaiden osto­käyttäytyminen muuttunut ”selkeästi varovaisemmaksi” – osake sukeltaa lähes 10 prosenttia

Yhtiön mukaan heikentynyt ostovoima ja asiakkaiden epävarmuus on näkynyt suoraan kulutuskysynnässä.

Tokmannin Mäntän-myymälän avajaisissa jaettiin ämpäreitä viime vuoden lokakuussa.

26.4. 20:15 | Päivitetty 27.4. 10:53

Halpakauppaketju Tokmanni laskee ohjeistustaan kuluvalle vuodelle, kun ostovoiman heikentyminen on saanut sen asiakkaat käyttämään aikaisempaa varovaisemmin eurojaan.

Tokmanni ennustaa nyt, että sen liikevaihto pysyy tänä vuonna edellisvuoden tasolla ja vertailukelpoinen liikevoitto on 90–110 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan heikentynyt ostovoima ja asiakkaiden epävarmuus on näkynyt suoraan kulutuskysynnässä.

”Kuluttajaluottamuksen ja ostovoiman heikentyminen ovat muuttaneet asiakkaiden ostokäyttäytymistä selkeästi varovaisemmaksi”, Tokmanni kertoo tulosvaroituksessaan.

Tokmannin mukaan uuteen ohjeistukseen liittyy epävarmuustekijöitä inflaation, korkotason, Ukrainan sodan ja koronapandemian vaikutusten takia.

Yhtiön osake reagoi keskiviikkona tiistai-iltana annettuun tulosvaroitukseen suhteellisen jyrkästi. Tokmannin osake oli keskiviikkoaamuna lähes 10 prosentin pudotuksessa.

Tokmanni arvioi helmikuussa loka–joulukuun tuloskatsauksen julkistamisen yhteydessä, että sen liikevaihto ja vertailukelpoinen liikevoitto kasvavat tänä vuonna.

Viime vuonna Tokmannin liikevaihto oli 1,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 105,7 miljoonaa euroa.

Tokmanni julkistaa tammi–maaliskuun tuloskatsauksensa perjantaina.

Toinen kaupanalan yhtiö Kesko antoi maanantaina puolestaan positiivisen tulosvaroituksen rakentamisen ja talotekniikan kaupan hyvän kehityksen ansiosta.

Kesko ennakoi hyvän kehityksen jatkuvan myös sen päivittäistavaramyymälöissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan