Twitter-kaupan yllättävä ehto: Elon Musk ei saa twiitata Twitteristä ikävästi

Twitter-kaupan ehdot tulivat julki tiistaina.

Elon Musk on ahkera twiittaaja.

27.4. 11:37

Miljardööri Elon Musk ei saa twiitata Twitteristä tai sen työntekijöistä ikävästi. Ehto sisältyy Muskin verkkopalvelusta tekemän kaupan ehtoihin, jotka julkistettiin tiistaina.

Kaupan ehtojen mukaan Musk saa kuitenkin yhä twiitata kaupasta, kunhan twiitit eivät ”halvenna” (disparage) Twitteriä tai sen edustajia.

Twiittirajoitusta kaupan ehtona voi pitää erikoisena, etenkin kun kaupan kohteena on Twitter itse. Muskin tapauksessa se on kuitenkin ainakin osin ymmärrettävä.

Teslan toimitusjohtaja on ollut useaan otteeseen skandaalien keskiössä juuri irrottelevan ja hyökkäävän Twitter-tyylinsä vuoksi. Musk on myös kertonut ”sananvapauden” lisäämisen olevan yksi keskeinen syy Twitterin ostamiseen.

Vuonna 2018 Musk joutui Yhdysvaltain markkainvalvojan SEC:n hampaisiin twiitattuaan kryptisiä Teslan poistamisesta pörssistä. Tesla, Musk ja SEC tekivät asiassa sopimuksen, jonka perusteella Tesla ja Musk saivat maksettavakseen sakkoja ja yhtiö sitoutui valvomaan johtajansa viestintää.

Twitterin hallitus ilmoitti maanantaina hyväksyneensä Muskin ostotarjouksen, joka vie yhtiön pois pörssistä. Kauppahinta on noin 41 miljardia euroa. Kauppa vaatii vielä Yhdysvaltain viranomaisten hyväksynnän.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan