Yle: Ulosotto­laitos takavarikoi oligarkki Gennadi Timtšenkon omistukset entisessä Hartwall-areenassa

Timtšenko omistaa noin 22,5 prosentin osuuden Helsingin Pasilassa sijaitsevasta monitoimihallista. Omistusten arvo halliyhtiössä on noin 10 miljoonaa euroa.

Gennadi Timtšenko entisellä Hartwall-areenalla Jokereita koskevassa tiedotustilaisuudessa vuonna 2013.

27.4. 12:58

Ulosottolaitos on takavarikoinut venäläis-suomalaisen oligarkin Gennadi Timtšenkon omistukset entisessä Hartwall-areenassa, Yle kertoi keskiviikkona.

Takavarikko suoritettiin maaliskuun alussa vain kolme päivää sen jälkeen, kun Timtšenko asetettiin ensimmäisenä Suomen kansalaisena Euroopan unionin pakotelistalle, joka seurasi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Tiedot on selvittänyt Ylen MOT-toimitus.

Timtšenko omistaa noin 22,5 prosentin osuuden Helsingin Pasilassa sijaitsevasta monitoimihallista. Omistusten arvo halliyhtiössä on noin 10 miljoonaa euroa. Hän on yli 15 miljardin euron omaisuudellaan yksi rikkaimmista venäläisoligarkeista, Forbes-lehden arviosta selviää.

Ylen mukaan ulosottolaitos on kieltäytynyt tekemästä tai ottamasta vastaan maksuja Timtšenkon White Anchor Holding -yhtiöltä. Luxemburgilainen yhtiö on lainannut rahaa areenan omistavalle Helsinki Hallille.

Timtšenko on ollut osakkaana areenassa vuodesta 2013 alkaen. MOT ei ole tavoittanut Timtšenkoa kommentoimaan asiaa.

Timtšenko on Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyvä ystävä, yksi rikkaimmista venäläisistä oligarkeista ja jääkiekkoseura Jokereiden entinen omistaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan