Venäläisministeri: Renault myy osuutensa Lada-tehtaasta yhdellä ruplalla Putinin limusiinien suunnittelijalle

Venäjän teollisuus- ja kauppaministerin mukaan Renaultilla on oikeus ostaa osuutensa Autovazista takaisin seuraavien 5–6 vuoden aikana. Renault ei ole kommentoinut asiaa.

Renault keskeytti tuotannon Moskovan tehtaallaan maaliskuussa.

27.4. 16:58

Ranskalainen autonvalmistaja Renault myy 68 prosentin osuutensa venäläisestä Autovazista nimellisellä yhdellä ruplalla venäläiselle tutkimuslaitokselle Namille.

Kaupasta kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjän kauppa- ja teollisuusministeri Denis Manturov venäläiselle uutistoimistolle Interfaxille.

Ministeri Manturovin mukaan Renaultilla on oikeus ostaa osuutensa Autovazista takaisin seuraavien 5–6 vuoden aikana. Jos Renault ostaa osuutensa takaisin, kauppahinnassa otetaan huomioon Autovazin mahdolliset investoinnit, Manturov sanoi.

Autovaz valmistaa Lada-merkkisiä ajoneuvoja. Se on Venäjän suurin autojen valmistaja. Renaultin Moskovan-tehdas puolestaan siirtyy Moskovan paikallis­hallinnolle. Moskovassa Renault valmistaa Renault- ja Nissan-merkkisiä autoja.

Nami on ajoneuvojen kehitykseen ja tutkimukseen keskittynyt valtiollinen tutkimuslaitos. Se on perustettu yli sata vuotta sitten ja suunnitellut venäläisiä henkilöautoja ja kuorma-autoja, muun muassa presidentti Vladimir Putinin käyttämät limusiinit.

Sekä Renault että Ranskan valtio kieltäytyivät kommentoimasta ministeri Manturovin lausuntoa Reutersille. Ranskan valtio omistaa 15 prosenttia Renaultista.

Renault keskeytti tuotannon Moskovan-tehtaallaan maaliskuussa sen jälkeen, kun yhtiöön kohdistui kritiikkiä liiketoimintojen jatkamisesta Venäjällä maan hyökättyä Ukrainaan.

Yhtiö varoitti viime kuussa, että se voi joutua tekemään 2,2 miljardin euron alaskirjauksen Venäjän toiminnoistaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita