SRV alaskirjaa omistuksensa Fennovoimassa ja Venäjällä

Alaskirjausten arvo on yli 141 miljoonaa euroa.

Fennovoima valmistelee ydinvoimalaa Pyhäjoen Hanhikivenniemeen. Rakennusyhtiö SRV alaskirjasi torstaina sijoituksensa Fennovoimassa.

28.4. 8:19 | Päivitetty 28.4. 9:16

Rakennusyhtiö SRV alaskirjaa omistuksensa Venäjällä ja Pyhäjoelle ydinvoimalaa valmistelevassa Fennovoimassa. Alaskirjausten arvo on yli 141 miljoonaa euroa.

Yhtiön hallitus teki asiasta päätöksen torstaiaamuna.

”Sodasta ja sen aiheuttamasta markkinatilanteesta johtuen SRV on vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä alaskirjannut taseestaan käytännössä kaikki Venäjällä sijaitsevat kauppakeskus- ja muut omistuksensa sekä sijoituksensa Fennovoimassa, yhteensä 141,2 miljoonaa euroa”, yhtiö kirjoittaa tiedotteessaan.

Yhtiön omistusten kokonaisarvo on Venäjällä alaskirjausten jälkeen 2,6 miljoonaa euroa.

SRV:n mukaan omaisuusarvojen heikkenemisellä on ”merkittävä vaikutus” muun muassa yhtiön omaan pääomaan ja omavaraisuusasteeseen.

SRV pyrkii myös järjestelemään rahoitustaan uudelleen. Yhtiö pyrkii kasvattamaan pääomaansa 100 miljoonalla eurolla. Samalla se pyrkii pienentämään korollista velkaansa vastaavalla määrällä.

”Rahoitusjärjestelyllä on vahva tuki SRV:n suurimmilta osakkeenomistajilta, joukkovelkakirja- ja hybridilainasijoittajilta sekä pankeilta, joten yhtiö luottaa ohjelman toteutuvan”, yhtiö kirjoittaa tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita