Twitterin ostamisesta sopinut Elon Musk on myynyt tällä viikolla Teslan osakkeita 8,5 miljardilla dollarilla

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on omistanut noin viidenneksen yhtiön osakkeista.

Elon Musk on myynyt yli viiden prosentin siivun Tesla-omistuksistaan.

29.4. 11:12 | Päivitetty 29.4. 19:53

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja ja maailman rikkain ihminen Elon Musk on myynyt tällä viikolla 8,5 miljardin dollarin arvosta Teslan osakkeita, kertoo uutistoimisto Reuters Muskin tekemien ilmoitusten perusteella.

Myyntien tavoitteena on todennäköisesti rahoittaa Muskin suunniteltua someyhtiö Twitterin ostoa.

Ilmoitusten mukaan Musk myi tällä viikolla 9,6 miljoonaa osaketta, mikä vastaa 5,6:ta prosenttia hänen omistuksistaan Teslassa.

Maanantaina vahvistettiin tieto, että Musk ostaa Twitterin 44 miljardilla dollarilla.

Muskin omaisuuden arvo on talouslehti Forbesin mukaan noin 257 miljardia dollaria. Musk on omistanut 21 prosenttia sähköautoyhtiö Teslasta, mutta yli puolet Tesla-omistuksista on Forbesin mukaan ollut kiinnitettynä lainojen vakuuksiksi.

Teslan osake on ollut tällä viikolla laskussa. Perjantaina kello 19.30:n jälkeen Suomen aikaa sähköautoyhtiön osake oli kuitenkin noin kolmen prosentin nousussa.

Twitter on hyväksynyt Muskin lähes 41 miljardin euron ostotarjouksen. Kauppa vaatii sekä Twitterin osakkeenomistajien että kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Musk aikoo viedä Twitterin pois pörssistä.

Musk on kertonut järjestävänsä yrityskaupan rahoituksen niin, että hän maksaa suoraan omasta taskustaan 21 miljardia dollaria eli noin 20 miljardia euroa. Lisäksi hän aikoo nostaa henkilökohtaista velkaa ja pankkilainoja, joiden vakuutena toimisi itse Twitter.

Reuters kertoi perjantaina myös, että Musk on sanonut Twitter-kauppaa rahoittaneille pankeille voivansa leikata Twitterin johtajien ja hallituksen palkkioita kulujen alentamiseksi sekä kehittävänsä uusia tapoja tuottaa rahaa twiiteillä.

Muskin piti vakuuttaa pankit siitä, että Twitter tuottaisi tarpeeksi kassavirtaa velkojen hoitamiseen.

Reutersin lähteiden mukaan Muskin pankeille antama suunnitelma oli yksityiskohdiltaan ohut.