Sampo myi koko Nordea-omistuksensa

Sammon mukaan torstai-iltana järjestetyn osakemyynnin kokoa kasvatettiin alun perin ilmoitetusta, koska kysyntä oli odotettua suurempaa.

Sampo

29.4. 9:22 | Päivitetty 29.4. 13:43

Vakuutuskonserni Sampo kertoo myyneensä kaikki omistuksessaan olleet finanssikonserni Nordean osakkeet.

Sampo tiedotti torstai-iltana, että se käynnistää nopeutetun tarjousmenettelyn noin 100 miljoonan Nordean osakkeen tarjoamiseksi institutionaalisille sijoittajille.

Sammon mukaan osakemyynnin kokoa kasvatettiin alun perin ilmoitetusta, koska kysyntä oli odotettua suurempaa.

Sammon omistuksessa oli tuossa vaiheessa 200 miljoonaa Nordean osaketta eli 5,2 prosenttia yhtiön osakekannasta. Nyt Sampo kertoo myyneensä nämä kaikki institutionaalisille sijoittajille.

Nordean suurimmat osakkeenomistajat ovat olleet Sammon lisäksi Blackrock, Cevian Capital, Nordea-fonden, Norges Bank ja Vanguard. Sammosta ei kerrota HS:lle osakekauppaan osallistujia tai sitä, miten ostot jakautuivat ostajien kesken. Nordea kertoo päivittävänsä merkittävimpien osakkeenomistajiensa listausta myöhemmin.

Sampo kertoo, että myynnin seurauksena se on saanut bruttomyyntituloina 1,84 miljardia euroa. Sampo kirjaa myynnistä noin 60 miljoonan euron positiivisen kirjanpitovaikutuksen, jota käsitellään satunnaisena eränä Sammon tilikauden 2022 osingonjakosuhdetta määriteltäessä.

Sammon johto aikoo ehdottaa hallitukselle, että uusi omien osakkeiden osto-ohjelma käynnistetään varsinaisen yhtiökokouksen jälkeen. Päätös edellyttää yhtiökokouksen uusivan hallituksen valtuutuksen omien osakkeiden ostoon.

Sampo on luopunut Nordea-omistuksistaan, koska se on päättänyt keskittyä vahinkovakuutuksiin. Suurimmillaan Sammon omistusosuus Nordeasta on ollut yli viidenneksen.

Nordea kertoo perjantaina alkuiltapäivästä, että finanssikonserni on välittäjänsä Morgan Stanleyn kautta hankkinut 40 miljoonaa omaa osakettaan Sammon kaupassa 368 miljoonalla eurolla. Osto on osa Nordean maaliskuussa käynnistämiä omien osakkeiden takaisinostoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita