Raisio vetäytyy Venäjältä, myy kuluttaja­liike­toimintonsa maassa

Raisio ilmoittaa myös kirjaavansa arvonalentumistappioita.

29.4. 16:29

Elintarvikkeisiin keskittyvä Raisio kertoo myyvänsä Venäjän kuluttajaliiketoiminnot.

Raisio kertoo tiedotteessaan, että Raision kuluttaja­liiketoiminnoista Venäjällä vastannut tytäryhtiö OOO Raisio Nutrition myydään venäläiselle Copacker Agro Ltd:lle.

Raision Venäjän tytäryhtiö on käyttänyt Venäjän ja Valko-Venäjän markkinoilla Nordic-tavaramerkkiä. Näillä markkinoilla tavaramerkin oikeudet myydään virolaiselle Nordgate Trading Oü:lle.

Kaupan odotetaan toteutuvan toukokuun loppuun mennessä. Kokonaiskauppahinta on noin 1,5 miljoonaa euroa. Kaupan seurauksena Raisio kirjaa ensimmäisen vuosineljänneksen liiketulokseen 2,9 miljoonan euron arvioidun arvonalentumistappion.

Alustavien arvioiden mukaan kauppa tuo toteutuessaan 3,6 miljoonan euron kokonaistappiot.

Päätös vetäytymisestä syntyi Raision mukaan jo helmikuun lopussa hyvin pian sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan.

”Olemme voimakkaasti tuominneet Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Hyökkäyksen vuoksi toiminnan jatkaminen Venäjällä ei ole mahdollista ja tehty myyntipäätös on arvojemme mukainen. Tehdyt sopimukset mahdollistavat nopean ja hallitun lähtemisen Venäjältä. Löydetty ratkaisu on vallitsevissa oloissa paras niin yrityksen kuin Venäjän henkilöstönkin kannalta”, sanoo Raisio-konsernin toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi tiedotteessa.

Raision tunnetuimpia tuotemerkkejä muun muassa Benecol, Elovena ja Beanit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan