Fazer on sopinut venäläisen tytär­yhtiönsä myynnistä

Fazer on toiminut leipomoliiketoiminnassa Moskovassa ja Pietarissa ja työllistänyt noin 2 300 henkeä. Yhtiö ei julkista kauppasummaa.

Työntekijä työskentelemässä Fazerin omistamassa leipomossa Pietarissa Venäjällä vuonna 2009.

29.4. 16:36

Fazer kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen venäläisen tytäryhtiönsä myynnistä moskovalaisen leipomoyrityksen Kolomenskij Bakery and Confectionery Holdingin kanssa.

Kaikki myyntiin tarvittavat viranomaishyväksynnät, mukaan lukien Venäjän kansallisen kilpailuviranomaisen lupa, on nyt Fazerin mukaan saatu.

Yrityskauppa saatetaan päätökseen viipymättä ja Fazerin toiminnot Venäjällä loppuvat. Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

Vuonna 2021 Venäjän liikevaihto oli noin 157 miljoonaa euroa, eli 13 prosenttia konsernin liikevaihdosta. Yhtiö on toiminut leipomoliiketoiminnassa paikallisesti Moskovassa ja Pietarissa ja työllistänyt noin 2 300 henkeä. Koko Fazerin henkilöstö Venäjällä siirtyy uuden omistajan palvelukseen.

Fazer kertoi 6. maaliskuuta 2022 luopuvansa liiketoiminnoistaan Venäjällä.

Fazerin mukaan paikallinen johto on vetäytymisilmoituksen jälkeen on vastannut itsenäisesti Venäjän toiminnoista ilman emoyhtiön tukea.

”Fazer on työskennellyt sinnikkäästi sopivan ostajan löytämiseksi ja samalla toteuttanut käytännön vetäytymistoimenpiteitä, kuten esimerkiksi tietojärjestelmäympäristön irrottamisen emoyhtiöstä. Osana vetäytymisprosessia Fazerin Venäjän tytäryhtiön nimeksi on vaihdettu Hlebny Dom ja myös Fazer-brändin käyttö kuluttajatuotteissa loppuu”, yhtiö kertoo tiedotteessaan.