Verohallinto saanut paljon suomalaisia koskevia tietoja ulkomaisesta virtuaali­valuutta­pörssistä – Verovalvonta tehostuu

Verohallinnon tavoitteena on, että tiedot virtuaali­valuutta­pörsseistä tulisivat vastedes automaattisesti ja säännöllisesti eri maiden veroviranomaisille.

Kryptovaluuttojen louhintaan liittyvää välineistöä Bitcoin-konferenssissa Floridassa huhtikuussa 2022.

4.5. 11:12

Verohallinto ilmoittaa saaneensa ulkomaisesta virtuaalivaluuttapörssistä paljon suomalaisia koskevia tietoja. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Verohallinto on saanut ulkomaisesta virtuaalivaluuttapörssistä näin laajan tietoaineiston suomalaisista virtuaalivaluuttojen omistajista.

Verohallinto toteaa tehostavansa verovalvontaa nyt saamiensa tietojen pohjalta.

Alustavien analyysien perusteella suomalaiset ovat nostaneet virtuaalivaluuttapörssistä varoja pankkitileilleen yli sadan miljoonan euron edestä. Kaikkiaan vaihtotapahtumia on ollut satojen miljoonien eurojen edestä.

Tiedot kattavat useita kymmeniä eri kryptovaluuttoja. Eniten tietoja löytyy bitcoinien ostoista ja myynneistä.

Verohallinto käyttää tietoja valvonnassa tänä keväänä, kun se tarkistaa suomalaisten veroilmoituksilleen ilmoittamia virtuaalivaluuttatuloja.

”Olemme tehneet vastaavia tietopyyntöjä myös muihin suuriin virtuaalivaluuttapörsseihin, joten vielä lisääkin tietoja voi olla lähiaikoina käytössämme”, sanoo ylitarkastaja Timo Puiro Verohallinnosta tiedotteessa.

Verohallinnon tavoitteena on, että tiedot virtuaalivaluuttapörsseistä tulisivat vastedes automaattisesti ja säännöllisesti eri maiden veroviranomaisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan