FT: Volkswagen-konsernin sähkö­autot myytiin loppuun tältä vuodelta Euroopassa ja Yhdysvalloissa, taustalla komponenttipula

Volkswagen kertoo, että uusia tilauksia ei saada enää toimitettua tämän vuoden puolella tuotanto-ongelmien vuoksi.

Sähköautojen tuotantoa vaikeuttaa esimerkiksi Ukrainan sodan kiihdyttämä raaka-ainepula.

4.5. 14:47

Volkswagenin sähköautot on myyty loppuun Yhdysvalloissa ja Euroopassa tältä vuodelta, kertoo talouslehti Financial Times.

FT:n mukaan Volkswagenin akkukäyttöiset automallit on myyty loppuun tältä vuodelta toimitusketjujen jatkuvien ongelmien vuoksi.

Yhtiön johtaja Herbert Diess kertoo FT:n mukaan, että asiakas, joka nyt tilaa sähköisen automallin Euroopassa tai Yhdysvalloissa, ei tule saamaan autoa ennen vuotta 2023.

Diessin mukaan Volkswagenin uudet sähköautomallit ID.3 ja ID.4 sekä Audin ja Škodan sähköiset mallit ovat olleet hyvin kysyttyjä tänä vuonna.

”Olemme käytännössä sähköautojen osalta loppuunmyyty Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Kiinassakin piakkoin”, Diess sanoo.

Saksalainen Volkswagen-konserni, jonka merkkeihin kuuluvat muun muassa Porsche, Audi ja Škoda, myi FT:n mukaan 99 000 sähköautoa tammi-maaliskuussa 2022. Luku kattaa yhtiön myynnin koko globaaleilla markkinoilla.

Sähköautomarkkinoita johtava Tesla toimitti samassa ajassa yli kolme kertaa enemmän sähköautoja kuin Volkswagen.

Laajat tuotanto-ongelmat ovat vaikeuttaneet sähköautojen valmistusta tämän vuoden aikana. Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan takia autovalmistajilla on pulaa esimerkiksi Ukrainassa valmistetuista puolijohteista ja johtosarjoista.

FT:n mukaan Volkswagenin tavoite on myydä noin 700 000 sähköautoa tämän vuoden aikana. Tuotantovaikeuksien ja Kiinan laajojen koronavirussulkujen takia myynti on kuitenkin vaikeutunut ja asiantuntijat arvioivat yhtiön jäävän tavoitteestaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita