Työministeri Haatainen: Viranomaiset selvittävät tukitoimien tarvetta Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimala­työmaalla

Ministeri Tuula Haataisen (sd) mukaan ensimmäisenä tarkennetaan, kuinka montaa työntekijää tilanne koskettaa.

Fennovoiman työmaa Hanhikivenniemessä Pyhäjoella helmikuussa 2022.

4.5. 14:56

Työvoimaviranomaiset ovat aloittaneet tilanteen selvittämisen Fennovoiman ydinvoimalatyömaalla Pyhäjoella ja toimenpiteiden valmistelemisen yhteistyössä Fennovoiman ja muiden työnantajien kanssa, kertoo työministeri Tuula Haatainen (sd).

Fennovoima kertoi maanantaina purkaneensa Rosatomin kanssa solmitun Hanhikiven ydinvoimalan laitostoimitussopimuksen, minkä seurauksena työt ydinvoimalatyömaalla päättyvät.

Työministeri Tuula Haatainen (sd).

Haataisen mukaan viranomaisten selvityksen perusteella tehdään tarkempi arvio tarvittavista toimista.

”Pohjois-Pohjanmaalla on valmiiksi toimintarakenteita vastaavia tilanteita varten eli äkillisen rakennemuutoksen koordinaatioryhmä, ja nämä aktivoidaan nyt. Odotamme siis alueelta tarkempaa suunnitelmaa ja tietoa millaista tukea tarvitaan, jonka jälkeen vuoropuhelua käydään työ- ja elinkeinoministeriön kanssa”, Haatainen kertoo sähköpostiviestissään STT:lle.

Haataisen mukaan ensimmäisenä tarkennetaan, kuinka montaa työntekijää tilanne koskettaa. Fennovoima on Haataisen mukaan arvioinut, että työmaalla tilanne koskee noin 300–500:aa henkilöä, joista huomattava osa on ulkomaalaisia.

”Vaikutukset kohdistuvat toki alueella laajemminkin, ja nämä voivat olla merkittäviä. Meillä on onneksi maanlaajuisesti rakennusalan osaajista kysyntää työmarkkinoilla”, Haatainen kirjoittaa.