Vattenfall jätti venäläisen ydinpoltto­aineen ja solmi nyt uudet sopimukset

Vattenfall kertoo solmineensa ydinpolttoaineen toimitussopimukset yhdysvaltalaisen Westinghousen ja ranskalaisen Framatomen kanssa.

Vattenfallin ydinvoimalaitokset Forsmarkissa tuottavat kuudesosan Ruotsissa vuosittain käytettävästä sähköstä. Kuva vuodelta 2007.

5.5. 13:17

Ruotsin valtion omistama energiayhtiö Vattenfall kertoo torstaina solmineensa uudet pitkäaikaiset ydinpolttoaineen toimitussopimukset kahdelle ydinvoimalalleen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Vattenfall keskeytti maaliskuussa ydinpolttoaineen toimitukset Venäjältä.

Yhtiö kertoo torstaina solmineensa sopimukset yhdysvaltalaisen Westinghousen ja ranskalaisen Framatomen kanssa. Vattenfall on jo aiemmin ostanut polttoainetta molemmilta yhtiöiltä, Reuters kertoo.

Uusilla sopimuksilla turvataan yhteensä viiden reaktorin ydinpolttoaineentarve Forsmarkin ja Ringhalsin voimaloissa vuodesta 2024 eteenpäin. Vattenfall ei kertonut tarkemmin toimitettavan ydinpolttoaineen määrästä, laadusta tai hinnasta.

Vattenfall on Ruotsin valtion kokonaan omistama energiayhtiö, jolla on 7,1 miljoonaa sähköasiakasta. Se tuottaa suurimman osan sähköstään vesivoimalla ja ydinvoimalla.