CNBC: Elon Musk aikoo ryhtyä Twitterin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Uutistoimisto Reutersin mukaan Musk olisi jo valinnut someyhtiön seuraavan vakituisen toimitusjohtajan.

Elon Musk osallistui aiemmin tällä viikolla Metropolitan Museum Of Artissa New Yorkissa järjestettyyn Met-muotigaalaan.

5.5. 18:20

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk aikoo ryhtyä sosiaalisen median yhtiö Twitterin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi, kun hänen tarjouksensa yhtiön ostosta toteutuu. Asiasta kertoo lähteisiinsä vedoten yhdysvaltalaiskanava CNBC.

Musk on ostamassa Twitterin 44 miljardilla dollarilla, eli vajaalla 42 miljardilla eurolla, vieden yhtiön pois pörssistä. Yhtiön hallitus kannatti kauppaa yksimielisesti. Twitter odottaa kaupan toteutuvan vielä kuluvan vuoden aikana.

Toteutuakseen kauppa vaatii vielä hyväksynnän sekä Twitterin osakkeenomistajilta että kilpailuviranomaisilta.

Lue lisää: Elon Musk ostaa Twitterin 44 miljardilla dollarilla

Maailman rikkaimpana ihmisenä tunnettu Musk on jo valmiiksi sähköautoyhtiö Teslan ja avaruusteknologiayhtiö SpaceX:n toimitusjohtaja.

Uutistoimisto Reuters kertoi jo huhtikuun puolella, että Musk olisi jo valinnut Twitterille uuden pysyvän toimitusjohtajan. Uutistoimiston lähteet eivät kuitenkaan paljastaneet tämän henkilöllisyyttä.

Twitterin nykyinen toimitusjohtaja Parag Agrawal nousi yhtiön johtoon viime marraskuussa, kun Twitterin perustaja Jack Dorsey jättäytyi pois yhtiön johdosta.

Agrawalin kausi somealustan johdossa näyttäisi jäävän lyhyeksi. Reutersin raportin mukaan hänen odotetaan jatkavan tehtävässä siihen asti, että yrityskauppa toteutuu. Musk on kuitenkin tehnyt selväksi, että hänellä ei ole luottoa yhtiön nykyiseen johtoon.

Musk on nostanut miljarditolkulla varoja kaupan toteuttamiseksi. Viime viikolla hänen kerrottiin myyneen Teslan osakkeita 8,5 miljardilla dollarilla ja torstaina tehdyn ilmoituksen mukaan Musk on saanut ystäviltään ja muilta sijoittajilta 7,14 miljardin dollarin sitoumukset kaupan loppuun saattamiseksi.