The Guardian: Putinin väitetty nais­ystävä ja lasten äiti joutumassa sittenkin EU:n pakote­listalle

Putinin epäillään piilottelevan Kabajevan avulla varallisuuttaan.

Alina Kabajeva kuvattuna vuonna 2014.

6.5. 7:51

Euroopan unioni aikoo lisätä presidentti Vladimir Putinin väitetyn naisystävän ja lastensa äidin Alina Kabajevan sekä Moskovan patriarkka Kirillin pakotelistalle Ukrainan sodan vuoksi, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.

Kabajevan ja Kirillin lisäksi EU:n päivittyvälle pakotelistalle on tulossa lukuisia muitakin venäläisiä, joita kohtaa muun muassa matkustuskielto unionin jäsenmaihin sekä varojen jäädyttäminen. EU:n mustalla listalla on jo yli tuhat venäläistä.

Putinin epäillään piilottelevan Kabajevan avulla varallisuuttaan. Kirill on puolestaan tukenut voimakkaasti Putinia ja hänen sotaretkeään Ukrainassa.

Kabajevan on pitkään huhuttu olevan Putinin, 69, rakastajatar ja ainakin kolmen tämän lapsen äiti.

Lue lisää: Putinin nais­ystäväksi ja lasten äidiksi huhuttu Alina Kabajeva väisti jälleen lännen pakotteet – WSJ:n mukaan huolena on liian läheinen suhde Putiniin

Uzbekistanissa syntynyt Kabajeva voitti kultaa Ateenan olympialaisissa vuonna 2004. Hänen mukaansa on myös nimetty voimisteluliike. Vuonna 2001 Kabajeva kärähti dopingista ja sai vuoden kilpailukiellon, jonka jälkeen palasi kisoihin.

Kabajeva on pysytellyt aktiiviuransa jälkeen poissa julkisuudesta ja asunut pitkään Sveitsissä. WSJ:n viranomaislähteiden mukaan Geneven lähistöllä Colognyssa sijaitsevassa kartanossa ovat hoitaneet asioitaan myös Putinin lähipiiriin kuuluvat henkilöt, jotka ovat tulleet paikalle helikopterilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita