Kiinan koronasulku kurittaa Teslaa: Shanghain tehtaan tuotanto pysähtyy jälleen, osake syöksyy

Teslan Shanghain-tehdas kärsii toimitusketjujen ongelmista.

Teslan ajoneuvoja kuljetetaan yhtiön Shanghain-tehtaan alueella toukokuussa 2021.

10.5. 9:10

Sähköautoja valmistava Tesla on keskeyttänyt valtaosan tuotannostaan Shanghain-tehtaallaan, kertoo uutistoimisto Reuters yhtiön sisäisen muistion perusteella.

Teslan tehtaan tuotantoa joudutaan ajamaan alas toimitusketjujen ongelmien vuoksi. Sähköautoihin ei ole siis saatu kaikkia tarvittavia osia.

Muistion mukaan Tesla tuottaa tiistaina alle 200 ajoneuvoa. Tavanomainen päivätuotantotahti on ollut noin 1 200 ajoneuvoa sen jälkeen, kun tehtaan tuotanto jälleen käynnistyi 22 päivää kestäneen sulun jäljiltä 19. huhtikuuta.

Tuotannon keskeyttäminen tuo kapuloita rattaisiin Teslalle, joka oli jo ehtinyt suunnitella pyrkivänsä kiihdyttämään tuotantoaan normaalille tasolle ensi viikkoon mennessä.

Teslan tavoitteena oli ollut kiihdyttää tehtaan tuotantoa 2 600 ajoneuvon päivävauhtiin 16. toukokuuta mennessä.

Reutersin näkemän muistion tai uutistoimiston haastattelemien lähteiden perusteella ei ole selvää, milloin nykyiset tuotannon haasteet voisivat ratketa.

Shanghain ja yleisesti Kiinan tiukat koronarajoitukset ovat tuoneet haasteita alueella toimiville yrityksille. HS kertoi sunnuntaina suomalaisyhtiöiden toiminnasta Kiinan finanssikeskuksen Shanghain koronasulun keskellä.

Lue lisää: ”Kamala sanoa näin, mutta meidän bisnes on pyörinyt tosi hyvin” – Shanghain korona­sulku aiheuttaa arvaamattomia tilanteita suomalais­yrityksille

Shanghai on ollut kiinni jo kuusi viikkoa, koska Kiina yrittää nuijia 25 miljoonan asukkaan kaupungissa ryöpsähtänyttä omikronmuunnosta olemattomiin järeillä toimilla.

Teslan osake on pudonnut viime päivinä jyrkästi. Maanantaina yhtiön osake halpeni yli 9 prosenttia. Alkuvuoden aikana osake on pakittanut yli 25 prosenttia.