Osakkeet ovat syöksyneet alkuvuoden, mutta pudotus ei ole vielä lähimainkaan ohi, sanoo pankkijätin asiantuntija

Investointipankki Morgan Stanleyn strategi Michael Wilson uskoo, että osakkeet ovat yhä liian kalliita pitkään jatkuneesta laskusta huolimatta.

Alkuvuosi on ollut maailman osakemarkkinoilla laskun aikaa. Kuvassa Frankfurtin pörssin osakevälittäjä marraskuussa 2020.

11.5. 15:16

Osakemarkkinoiden syöksylasku ei ole vielä ohi. Näin sanoo investointipankki Morgan Stanleyn strategi Michael Wilson uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Yhdysvaltain keskeiset osakeindeksit ovat syöksyneet alkuvuonna jyrkästi. Esimerkiksi teknologiapainotteinen Nasdaq on tullut alas yli 25 prosenttia ja amerikkalaisia suuryhtiöitä laajasti seuraava S&P500-indeksi yli 16 prosenttia.

Molempien indeksien seuraamien yhtiöiden markkina-arvoista on sulanut tuhansia miljardeja dollareita.

Kaikkiaan huhtikuu on ollut osakemarkkinoilla ennätyksellisen huono, samoin kuin koko alkuvuosi. Yhdysvaltalaisille osakkeille huhtikuu oli huonoin yli 50 vuoteen ja koko alkuvuosi yli 80 vuoteen.

Myös Helsingin pörssin yleisindeksi on pakittanut vuodenvaihteesta viidenneksen.

S&P500-indeksi pakitti maanantaina alle 4000 indeksipisteen. Indeksi oli kaikkien aikojen huipussaan 3. tammikuuta, jolloin indeksi oli lähempänä 4800 pistettä.

Huhtikuun lopussa amerikkalainen suurpankki Bank of America arvioi, että S&P 500 -indeksin putoaminen alle 4000-indeksipisteen, voi käynnistää osakkeiden paniikinomaisen myynnin.

Wilsonin mukaan lasku ei ole vielä ohi. Hänen mielestään osakkeiden hinnat ovat yhä liian kalliita markkinaympäristöön nähden. Sijoittajia huolettavat muun muassa keskuspankkien kiristyvä rahapolitiikka sekä vauhdilla laukkaava inflaatio. Markkinat seuraavat tänään tarkasti Yhdysvaltain julkaisemia huhtikuun inflaatiolukuja.

”Uskomme, ettei Yhdysvaltain osakemarkkinoita ole hinnoiteltu oikein kasvun hidastumiseen nähden”, Wilson sanoi tiistaina.

Wilson arvelee, että osakkeet halpenevat vielä lähitulevaisuudessa. Hän arvioi esimerkiksi, että nyt 4000 indeksipisteen alittanut S&P500 yltää 3900 pisteeseen vasta ensi keväänä.