Pörssisyöksyssä oleva Apple suistui valtaistuimeltaan: Saudi-Arabian öljy-yhtiö on nyt maailman arvokkain yritys

Saudi Aramco ohitti Applen maailman arvokkaimpana yhtiönä ensimmäistä kertaa vuoden 2020 jälkeen.

Saudi Aramco ohitti Applen maailman arvokkaimpana yhtiönä. Applen markkina-arvosta on sulanut alkuvuoden aikana liki viidennes.

12.5. 11:41

Saudi-Arabian öljy-yhtiö Saudi Aramco on ohittanut teknologiayhtiö Applen maailman markkina-arvoltaan suurimpana yhtiönä.

Saudi Aramcon markkina-arvoa on pönkittänyt öljyn hinnan nousu, Applen osakekurssia taas ovat painaneet inflaatiohuolet ja korkojen nousupaineet.

Öljy-yhtiö Saudi Aramcon markkina-arvo nousi historiallisen korkealle keskiviikkona, jolloin yhtiö markkina-arvo oli noin 2,43 biljoonaa dollaria eli noin 2,31 biljoonaa euroa.

Applen osakekurssi vajosi keskiviikkona 5,2 prosenttia. Osake maksoi 146,5 dollaria, jolloin yhtiön markkina-arvoksi tuli 2,37 biljoonaa dollaria eli noin 2,26 biljoonaa euroa.

Aiemmin tänä vuonna Applen markkina-arvo nousi jo yli kolmeen biljoonaan dollariin, mikä oli tuolloin biljoona enemmän kuin Saudi Aramcolla. Tämän jälkeen Applen kurssista on leikkautunut liki viidennes samaan aikaan kun Saudi Aramcon kurssi on noussut liki 30 prosenttia.

Saudi Aramco ohitti Applen maailman arvokkaimpana yhtiönä ensimmäistä kertaa vuoden 2020 jälkeen. Apple on edelleen arvokkain yhdysvaltalaisyhtiö.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan markkinaliike alleviivaa maailmanlaajuisen talouden liikehdintää juuri nyt. Öljyn ja muutenkin energian hinnannousu kiihdyttää inflaatiota, joka on jo saanut Yhdysvaltojen keskuspankin tekemään poikkeuksellisia korkotoimia.

Mitä korkeammalle korot nousevat, sitä vähemmän markkinat vakuuttuvat teknologiajättien näkymistä.

”Applea ei voi verrata Saudi Aramcoon niiden liiketoiminnan tai fundamenttien perusteella, mutta raaka-aineissa näkymät ovat parantuneet. He hyötyvät inflaatiosta ja tiukasta tarjontatilanteesta”, Tower Bridge Advisorsin sijoitusjohtaja James Meyer sanoo Bloombergille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan