Elon Musk: Twitter-kauppa ei etene, jos valetilejä ei ole alle viittä prosenttia

Musk kirjoittaa Twitter-viestissään, että someyhtiön johdon täytyy selventää julkisesti Twitterin valetilien määrää.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk.

17.5. 12:44

Sähköautoyhtiö Teslan miljardööriperustaja Elon Musk kertoo, ettei hänen ostotarjouksensa Twitteristä etene ilman lisätietoja Twitterin valetilien määrästä.

Musk kirjoittaa Twitter-viestissään, että someyhtiön johdon täytyy esittää julkinen todiste, että Twitterin käyttäjien tileistä alle viisi prosenttia on valetilejä.

”Tarjoukseni perustui siihen, että Twitterin arvopaperiviranomaisilmoitukset olivat tarkkoja. Eilen Twitterin toimitusjohtaja kieltäytyi näyttämästä todisteita alle viidestä prosentista. Tämä sopimus ei voi edetä ennen kuin hän tekee niin”, Musk kertoi twiitissään.

Musk teki huhtikuussa 44 miljardin Yhdysvaltain dollarin (noin 41 miljardia euroa) ostotarjouksen Twitteristä. Yhtiön hallitus tukee ostotarjousta.

Perjantaina Musk ilmoitti yllättäen keskeyttävänsä ”väliaikaisesti” prosessin Twitterin ostamiseksi mutta ilmoitti edelleen olevansa sitoutunut yrityskauppaan.

Syynä keskeytykseen oli epäselvyys Twitterin valetilien määrästä. Twitterin virallisen ilmoituksen mukaan valetilejä on noin 5 prosenttia käyttäjämääristä, mutta Muskin mukaan valetilejä voi olla ainakin 20 prosenttia.

Maanantaina Musk kuitenkin vihjasi konferenssissa Miamissa, että voisi ostaa Twitterin tarjoamaansa hintaa halvemmalla.