Venäjä harkitsee krypto­valuuttojen sallimista kansain­välisissä maksuissa

Kryptovaluuttojen salliminen auttaisi Venäjää torjumaan pakotteiden vaikutusta.

Venäjän valtionvarainministeriö kannattaa kryptovaluuttojen käyttöä, mutta Venäjän keskuspankki on kertonut haluavansa kieltää ne kokonaan.

27.5. 17:52

Venäjä harkitsee kryptovaluuttojen sallimista kansainvälisissä maksuissa, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Interfax pohjaa tietonsa kahden venäläisen virkamiehen lausuntoihin.

”Ajatuksesta kryptovaluuttojen käytöstä kansainvälisissä maksuissa keskustellaan aktiivisesti”, valtiovarainministeriön talouspolitiikan päällikön Ivan Chebeskovin kerrotaan sanoneen.

Venäjällä eri instituutioiden välillä on hyvin eriäviä mielipiteitä siitä, kuinka kryptovaluuttoihin tulisi maassa suhtautua. Valtionvarainministeriö kannattaa niiden käyttöä, mutta Venäjän keskuspankki on kertonut kannattavansa kryptovaluuttojen kieltämistä kokonaan.

Asiasta on Venäjällä keskusteltu jo kuukausia, mutta sopua ei tahdo löytyä. Valtionvarainministeriön kerrotaan odottavan, että kryptovaluutat hyväksytään ennemmin tai myöhemmin.

Kryptovaluuttojen salliminen maksuvälineenä auttaisi Venäjää torjumaan länsimaiden asettamien pakotteiden vaikutusta, koska Venäjän pääsy perinteisiin rajat ylittäviin maksumekanismeihin on "rajoittunut", Chebeskovin kerrotaan sanoneen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita