Venäjä lopettaa kaasu­viennin Euroopan kolmanneksi suurimpaan kaasun­tuontimaahan Hollantiin, myös Tanska odottaa toimitusten katkeavan

Hollanti ja Tanska uskovat päätyvänsä niiden Euroopan maiden joukkoon, joihin Venäjä ei enää suostu toimittamaan kaasua. Aiemmin toimitukset loppuivat Suomen lisäksi Puolassa ja Bulgariassa.

Rotterdamissa sijaitsee mittava lng-terminaali. Lng on nesteytettyä maakaasua, jota voidaan kuljettaa säiliöaluksilla pitkiä matkoja. Eurooppa toivoo korvaavansa venäläistä maakaasua muun muassa lng:llä.

30.5. 19:25

Hollanti ja Tanska odottavat Venäjän kaasutoimitusten loppuvan tiistaina 31. toukokuuta. Kumpikaan maista ei ole suostunut Venäjän muuttuneisiin maksuehtoihin ja ruplatilin avaamiseen Gazprombankissa.

Hollantilainen kaasuyhtiö Gas Terra tiedotti maanantaina, että Gazprom on ilmoittanut lopettavansa maakaasutoimitukset tiistaina. Yhtiön mukaan se on jo solminut uudet sopimukset korvatakseen venäläisen maakaasun toimitukset lähikuukausiksi. Gazpromin on ollut määrä toimittaa kaksi miljardia kuutiometriä maakaasua toukokuun lopun ja lokakuun välisenä aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita