Alfa-tv:n emoyhtiöltä loppuivat rahat, uudesta rahoituksesta neuvottelut käynnissä

Alfa-tv:n emoyhtiö on kertonut osakkeenomistajilleen tiistaina joutuneensa tekemään kaupparekisteriin ilmoituksen oman pääoman menettämisestä.

Televisiokanava Alfa-tv:n emoyhtiö Brilliance Communications on rahavaikeuksissa.

31.5. 16:15 | Päivitetty 31.5. 18:42

Televisiokanava Alfa-tv:n emoyhtiö Brilliance Communications on rahavaikeuksissa. Yhtiö on tehnyt tiistaina kaupparekisteriin ilmoituksen oman pääoman menettämisestä. Asiasta on myös kerrottu yhtiön osakkeenomistajille.

Alfa-tv:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen vahvistaa tiedot.

”Kun tällainen tilanne [oman pääoman menettäminen], se kuuluu ilmoittaa ja hallitus teki sen viipymättä. Omien pääomien korjaamisen eteen on tehty monenlaisia toimenpiteitä, myös rahoitusneuvotteluita on käyty”, Halonen kertoo HS:lle.

Halonen ei kerro tarkemmin, millaisia rahoittajia neuvotteluissa on ollut mukana. Hänen mukaansa Alfa-tv:n toiminta jatkuu normaalisti.

”Luotamme, että lähitulevaisuudessa asia saadaan kuntoon ja voidaan edetä strategian mukaisesti”, Halonen sanoo HS:lle.

Oman pääoman menettäminen tarkoittaa, että yhtiön taseessa velat ovat suuremmat kuin varat. Käytännössä se merkitsee sitä, että yrityksen rahat ovat loppu ja toiminta pyörii velalla.

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti.

Suomen Asiakastiedon konkurssimittarin mukaan yrityksen konkurssiriski on suuri. Mittari ennustaa tilastollisen mallin avulla todennäköisyyttä yrityksen konkurssiin asettamiselle.

Uhkaako yhtiötä konkurssi?

”En näkisi niin, kun katson tilannetta neuvotteluissa ja kassatilannettamme”, Halonen sanoo.

Halosen mukaan Alfa-tv:n toiminnan jatkumiselle ei juuri nyt ole esteitä eikä yhtiössä ole käyty keskusteluja mahdollisista säästötoimenpiteistä.

”Kanava on kehittynyt katsojaluvuiltaan erittäin hyvin ja yli odotusten, mutta myynti ei ole kehittynyt odotusten mukaisesti”, Halonen sanoo.

Brilliance Communicationsin omistaa IRR-tv ry, jonka on perustanut Alfa-tv:n vastaava päätoimittaja Hannu Haukka ja hänen puolisonsa Laura Haukka.