Suositun sriracha-kastikkeen tuotanto keskeytettiin äärimmäisten sääolojen takia – ”Emme pysty tuottamaan ainuttakaan tuotteistamme”

Sriracha-chilikastikkeen tuotannon odotetaan jatkuvan vasta syksyllä.

Suositun sriracha-kastikkeen tuotanto on tauolla chilipulan vuoksi.

9.6. 15:19 | Päivitetty 10.6. 9:08

Suositun sriracha-chilikastikkeen tuotanto on jouduttu keskeyttämään, kertoo muun muassa Bloomberg.

Sosiaalisessa mediassa on noussut esiin srirachaa valmistavan kalifornialaisen Huy Fong Foods -yhtiön huhtikuun 19. päivälle päivätty kirje, jossa se kertoo asiakkailleen tuotannon keskeyttämisestä.

Yhtiön mukaan sääolosuhteet ovat vaikuttaneet chilipaprikoiden laatuun siten, niiden saatavuusongelmat ovat pahentuneet entisestään.

”Valitettavasti tämä ei ole meidän käsissämme, ja ilman tätä välttämätöntä raaka-ainetta emme pysty tuottamaan ainuttakaan tuotteistamme”, kirjeessä sanotaan.

Kirjeen mukaan kaikki huhtikuun 19. päivänä tai sen jälkeen tulleet tilaukset aikataulutetaan syyskuun 6. päivän jälkeen. Yhtiö kertoo myös, että se ei ota vastaan ainuttakaan uutta tilausta ennen syyskuuta.

Huy Fong Foods vahvisti Axiosille sähköpostitse, että se kärsii puutoksesta, joka vaikuttaa sen tuotantoon.

Axiosin mukaan yhtiö saa chilinsä Meksikosta, joka on kärsinyt kuivuudesta. Yhtiö kertoi toivovansa, että se pääsee jatkamaan tuotantoa normaaliin tapaan syyssadon myötä.

Oikaisu 10.6.2022 kello 9.07: Jutussa kirjoitettiin ensin, että sääolosuhteet ovat vaikuttaneet chilipippurien laatuun siten, että niiden saatavuusongelmat ovat pahentuneet entisestään. Kyse oli chilipaprikoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita