Sampo aloittaa miljardin euron suuruisen omien osakkeiden osto-ohjelman

Sammon johto aikoo ehdottaa ensi vuonna toista pääoman palautusta.

Sampon pääkonttori Helsingissä.

9.6. 18:47

Vakuutuskonserni Sampo kertoo aloittavansa korkeintaan miljardin euron suuruisen omien osakkeiden osto-ohjelman.

Osto-ohjelmalla Sampo palauttaa osakkeen­omistajilleen ylimääräistä pääomaa, joka kertyi sen myytyä loput Nordean omistuksistaan lähes kahdella miljardilla eurolla reilu kuukausi sitten.

Sammon hallitus päätti osto-ohjelmasta torstaina. Yhtiön yhtiö­kokous valtuutti hallituksen päättämään ohjelmasta toukokuussa. Osakkeiden takaisinostot alkavat aikaisintaan perjantaina ja päättyvät viimeistään 8. helmikuuta 2023. Takaisinostetut osakkeet Sampo mitätöi, minkä pitäisi nostaa nykyisten osakkeen­­omistajien omistusten arvoa.

Lisäksi Sammon johdon aikoo ehdottaa yhtiön hallitukselle, että ensi vuoden helmikuussa ehdotetaan toista pääoman palautusta. Se toteutettaisiin joko omia osakkeita ostamalla tai jakamalla lisäosinkoa tai näiden yhdistelmänä.

Sammolla on ollut käynnissä erisuuruisia omien osakkeiden osto-ohjelmia viime vuoden lokakuusta lähtien, kun se alkoi jakamaan Nordean omistustensa myynti­tuottoja omistajilleen.

Sampo myi loput Nordea-osakkeensa 1,8 miljardilla eurolla huhtikuun lopussa.

Lue lisää: Sampo myi koko Nordea-omistuksensa

Osakemyynnin seurauksena Sammolle jäi merkittävästi enemmän ylimääräistä pääomaa kuin sen vakavaraisuus­tavoite ja velkaisuus­asteelle asetettu yläraja edellyttävät.

Sampo luopui Nordea-omistuksistaan, koska se päätti keskittyä vahinko­vakuutuksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita