WSJ: Meta tutkii yhtiön jättäneen Sheryl Sandbergin toimia laajemmin kuin luultiin – epäillään käyttäneen yhtiön resursseja henkilökohtaisiin hankkeisiin

Metan johdossa 14 vuotta viettänyt Sandberg kertoi viime viikolla yllättäen jättävänsä yhtiön.

Sheryl Sandberg toimi Facebookin emoyhtiö Metan operatiivisena johtajana.

10.6. 22:39

Teknologiajätti Meta tutkii aiemmin tiettyä laajemmin yhtiön jättäneen Sheryl Sandbergin toimia, kertoo The Wall Street Journal (WSJ).

WSJ:n mukaan aiemmin Facebookina tunnettu yhtiö tutkii, miten laajasti Sandberg käytti yhtiön resursseja ja henkilöstöä henkilökohtaisten hankkeidensa edistämiseen.

Tällaisia hankkeita olivat WSJ:n mukaan esimerkiksi Sandbergin hyväntekeväisyysjärjestö LeanIn ja hänen toisen kirjansa kirjoittaminen ja markkinointi.

WSJ kertoi jo aiemmin, että yhtiö tutkii oliko hän käyttänyt yhtiön resursseja suunnitellessaan häitä markkinointiyrittäjä Tom Bernthalin kanssa.

Nyt amerikkalaislehden lähteet kuitenkin sanovat, että häihin liittyvä selvitys on vain pieni osa laajempaa tutkintaa, jossa selvitetään Sandbergin toimia useiden vuosien aikana. Sen mukaan selvitys alkoi jo viime syksynä.

Sandberg kertoi viime viikolla yllättäen jättävänsä yhtiön 14 vuoden jälkeen.

Metan operatiivisena johtajana toiminut Sandberg on vastannut muun muassa Facebookin toiminnan skaalaamisesta jättiyhtiöksi ja sen mainosmyynnistä.

WSJ kertoo, että Sandbergin lähellä olevien lähteiden mukaan hänen toimintatapoihinsa kohdistettu selvitys on ärsyttänyt Sandbergia, mutta ei vaikuttanut tämän lähtemispäätökseen.

Lehden mukaan se, että Sandberg on käyttänyt yhtiön resursseja henkilökohtaisiin projekteihinsa ei sinänsä ole mikään salaisuus. Sen mukaan Meta raportoi jo nyt laajasti, miten Sandberg ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg käyttävät yhtiön resursseja, kuten yksityiskoneita, henkilökuntaa ja turvapalveluita henkilökohtaisissa asioissaan.

Selvityksen taustalla vaikuttavat olevan kysymykset siitä, millä tavalla ja miten laajasti Sandberg on yhtiön resursseja käyttänyt.

WSJ:n lähteiden mukaan jotkut selvityksestä perillä olevat Metan työntekijät ovat huolissaan Sandbergin joutumisesta markkinaviranomaisten kynsiin, jos tämän katsotaan käyttäneen yhtiön resursseja ilman tarpeellisia ilmoituksia.

Lehden lähteiden mukaan Sandbergia saatettaisiin pyytää maksamaan yhtiölle takaisin henkilökohtaisiin hankkeisiinsa käyttämiensä työntekijöiden työaikaa.