Valmet Automotive irtisanoo yli 300 työntekijää – Lähes 700 lomautetaan

Syynä autotehtaan tuotantomäärien vähentyminen, kun Mercedes-Benzin katumaastureiden tuotanto päättyy.

Valmet Automotive vähentää Uuden­kaupungin autotehtaalta noin 1 000 työntekijää. Vähennyksistä noin kolmasosa on irtisanomisia ja loput toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.

13.6. 16:36 | Päivitetty 13.6. 16:58

Autovalmistaja Valmet Automotive kertoo vähentävänsä Uuden­kaupungin autotehtaalta noin 1 000 työntekijää. Vähennyksistä noin kolmasosa on irtisanomisia ja loput toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.

Yhtiön mukaan syynä on autotehtaan tuotantomäärien vähentyminen, kun valmistus­sopimus yhdellä tuotanto­linjalla päättyi.

Valmet Automotive kertoi huhtikuussa, että Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistus on päättymässä sopimuksen mukaisesti kesäkuussa, eikä korvaavaa tuotantoa ole nopealla aikataululla saatavilla.

Sen sijaan Mercedes-Benzin A-sarjan henkilöautojen valmistus jatkuu edelleen Uudessa­kaupungissa.

Valmet Automotive on rekrytoinut viime vuosina runsaasti uutta työvoimaa. Vähennysten jälkeen Uudenkaupungin tehtaalla jatkaa edelleen noin 2 000 työntekijää.

Yhtiön mukaan Valmet Automotiven strategia painottaa sähköiseen liikenteeseen liittyviä ratkaisuja. Loppuvuodesta 2023 alkaen autotehtaan tuotanto­määriin tulevat merkittävästi vaikuttamaan tuotantoprojektit, jotka laajentavat Valmet Automotiven tuotannossa olevaa mallistoa ja painottavat sähköisten ajoneuvojen roolia.

Ilmoitettujen lomautusten arvioidaan päättyvän asteittain hankkeiden siirtyessä tuotantovaiheeseen ensi vuoden aikana.

Valmet Automotive ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että Uudenkaupungin tehtaalla ryhdytään valmistamaan Sono Motorsin sähköautoja. Viime vuonna yhtiö teki aiesopimuksen Lightyearin sähköautojen valmistuksesta.