Fortum saattaa kaupata Venäjän yksikkönsä jo heinäkuussa – yhtiön osake nousi myynti­huhujen siivittämänä

Venäläislehti uutisoi myyntihuhuista, joiden mukaan Fortum saattaisi myydä Venäjän yksikkönsä odotettua nopeammin. Fortumin viestintäjohtaja kieltäytyy vahvistamasta huhuja.

Fortum kertoi viime kuussa suunnittelevansa vetäytymistä Venäjältä muiden länsimaisten yhtiöiden vanavedessä. Yhtiö perusteli aikeitaan Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan.

14.6. 16:00 | Päivitetty 14.6. 19:30

Energiakonserni Fortum saattaa myydä odotettua nopeammin sen Venäjällä sijaitsevat yksikkönsä. Yksiköiden myynti voi tapahtua jo heinäkuun alussa.

Tieto on toistaiseksi vahvistamaton, ja sen on uutisoinut venäläislehti Kommersant. Lehden jutussa mahdollisina ostajina mainitaan muun muassa kaasujätti Gazprom ja energiayhtiö Inter RAO.

Fortum kertoi viime kuussa suunnittelevansa vetäytymistä Venäjältä muiden länsimaisten yhtiöiden vanavedessä. Yhtiö perusteli aikeitaan Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan.

Lue lisää: Fortum aikoo jättää Venäjän, mutta Uniperin on jatkettava kaasukauppaa – ”Euroopan energiasektori on kriisissä”, sanoo Markus Rauramo ja kehottaa päättäjiä yhteistyöhön

”Me totesimme toukokuun 12. päivä, että suunnittelemme kontrolloitua poistumista Venäjältä ja ensimmäinen vaihtoehtomme on myydä siellä sijaitsevat toimintomme. Meillä ei ole tähän enempää kommentoitavaa, Fortumin viestintäjohtaja Pauliina Vuosio kommentoi tietoja uutistoimisto Reutersille.

Kommersantin mukaan Fortum ottaa vastaan tarjouksia sen kahdesta Venäjällä sijaitsevasta yksiköstä kesäkuun 21. päivään asti. Kummankin yksikön arvo olisi lehden mukaan joko puolitoista tai kaksi miljardia dollaria.

Fortumin osake nousi tiistaina 6,56 prosenttia Venäläislehden myyntihuhujen siivittämänä.

Fortumin Venäjän yksiköllä on käytössään seitsemän kaukolämpöä tuottavaa voimalaitosta. Fortumin tytäryhtiö Uniper puolestaan omistaa Venäjällä viisi voimalaitosta, jotka se taas omistaa Unipro-tytäryhtiönsä kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita