Kauppalehti: Hurjaa vauhtia kasvanut Swappie saattaa irtisanoa jopa 250 työntekijää Suomessa

Käytettyjen puhelimien verkkokauppayhtiö aloittaa muutosneuvottelut, joissa se voi vähentää jopa neljänneksen työntekijöistään Suomessa.

Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen yhtiön huoltotehtaalla Kalasatamassa vuonna 2021.

15.6. 21:17

Käytettyjä älypuhelimia myyvä teknologiayritys Swappie aloittaa Suomessa muutosneuvottelut, joissa se saattaa irtisanoa jopa 250 henkilöä, kertoo Kauppalehti.

Vielä helmikuussa yhtiö kertoi, että sen tavoitteena oli kasvattaa työntekijöidensä määrää silloisesta 1 200:sta tuhannella 2 200:aan vuoden loppuun mennessä.

Kauppalehden mukaan yhtiöllä on tällä hetkellä yhteensä noin 1 600 työntekijää, joista noin 1 000 on Suomessa.

Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen kertoo Kauppalehdelle, että nykyisen taloustilanteen vuoksi yhtiön painopiste on siirtynyt kasvusta kannattavuuteen.

Hän mainitsee esimerkiksi korkotason, inflaation sekä verkko-ostamisen suosion hiipumisen. Yhtiön mukaan muutosneuvottelut ovat välttämättömiä sen liiketoiminnan jatkon turvaamiseksi.

Käytettyjä puhelimia kunnostava ja eteenpäin myyvä Swappie on ollut yksi Suomen nopeimmin kasvaneista teknologiayhtiöistä. Se toimii 15 maassa ja kertoo vuosittaisen liikevaihtonsa olevan yli 100 miljoonaa euroa.

Swappien liiketoimintamalli vaatii runsaasti käyttöpääomaa, sillä se ostaa kaikki kunnostettavat puhelimet ja niiden varaosat omaan taseeseensa. Yhtiö on käyttänyt paljon rahaa myös markkinointiin ja brändinsä tunnetuksi tekemiseen.

Helmikuussa yhtiö kertoi keränneensä 108 miljoonan euron rahoituspotin kasvunsa tukemiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita