Krypto­maksu­kortti tuli Suomeen – kortti on yhdistetty Mastercard-järjestelmään

Kryptovaluuttamaksukortti toimii prepaid-periaatteella.

Kuvituskuvaa bitcoin-kryptovaluutasta.

16.6. 11:15

Suomalainen kryptovaluuttapalveluita tarjoavat Coinmotion on julkaissut prepaid-maksukortin, jolla asiakkaat voivat maksaa ostoksiaan kryptovaluutalla.

Maksukortti muuttaa kryptovaluuttaa euroiksi ja on yhdistettynä Mastercard-maksujärjestelmään.

Maksukorttia voi käyttää maailmanlaajuisesti verkkokaupassa ja kivijalkakaupoissa.

“Kryptovaluuttoja on kritisoitu siitä, että niitä on hankala käyttää arjessa esimerkiksi ostosten maksamiseen. Halusimme tuoda markkinoille vaihtoehdon, joka mahdollistaa kryptovaluutan käytön esimerkiksi ruokaostosten maksamiseen tai pankkiautomaateilla tehtäviin käteisnostoihin”, kertoo Coinmotionin toimitusjohtaja Heidi Hurskainen tiedotteessa.

Tällä hetkellä yrityksen kryptovaluuttamaksukortti on saatavilla Suomen lisäksi Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Irlannissa, Britanniassa, Itävallassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Saksassa.

Coinmotion on suomalainen Finanssivalvonnan sääntelemä rekisteröity kryptovaluuttapalveluiden tarjoaja. Palvelun käyttämistä varten on tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla.

Coinmotion on perustettu vuonna 2012. Viime vuonna yhtiön myynti kasvoi 404 prosenttia ja liikevaihto 458 prosenttia.

Tulevaisuudessa yhtiö suunnittelee kehittävänsä kryptolainapalvelun, jonka avulla käyttäjät voivat asettaa krypto-omaisuutensa lainansa vakuudeksi.