Kosmetiikkajätti Revlon hakeutui yrityssaneeraukseen

Yhtiö on kärsinyt verkossa toimivien kilpailijoiden aiheuttamasta kovasta kilpailusta.

Kosmetiikkayhtiö Revlonin tuotteita myymälässä New Yorkissa.

16.6. 12:32

Yhdysvaltalainen kosmetiikkajätti Revlon on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

Yhtiö jätti Chapter 11 -saneeraushakemuksen keskiviikkona. Chapter 11 on samankaltainen menettely kuin suomalainen yrityssaneeraus.

Tuomioistuimeen jätetyn hakemuksen mukaan yhtiöllä on taseessa vastaavaa ja vastattavaa 1-10 miljardin dollarin edestä, uutistoimisto Reuters kertoo.

Revlon on yhdysvaltalaismiljonääri Ron Perelmanin sijoitusyhtiö MacAndrews & Forbesin hallinnassa.

Revlon on jonkin aikaa kärsinyt verkossa toimivien kilpailijoiden aiheuttamasta kovasta kilpailusta.

Kosmetiikkatuotteiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti viime kuukausina, kun kuluttajat ovat alkaneet liikkua kotiensa ulkopuolella koronapandemian jälkeen.

Revlon ei ole kuitenkaan pystynyt vastaamaan huulipunien ja kynsilakkojen kasvaneeseen kysyntään toimitusketjujensa ongelmien takia.

Revlonin osake laski viime perjantaina 46 prosenttia New Yorkin pörssissä, kun The Wall Street Journal -sanomalehti kertoi yhtiön aloittaneen neuvottelut velkojiensa kanssa lainojen maksuaikojen muuttamisesta.

Kosmetiikkayhtiö on perustettu vuonna 1932. Vuonna 1985 se myytiin Perelmanille ja 11 vuotta myöhemmin se listautui New Yorkin pörssiin.

Vuonna 2016 se osti samalla alalla toimivan Elizabeth Ardenin 870 miljoonalla dollarilla.

Revlon omistaa pääbrändinsä lisäksi muitakin kosmetiikkabrändejä, kuten Britney Spears Fragrances ja Christina Aguilera Fragrances.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita