Teslan ylivoima sähköautojen valmistuksessa on loppumassa jo vuonna 2024, arvioi tuore raportti

Saksalaisen Volkswagen-konsernin arvioidaan nousevan parin vuoden sisällä maailman suurimmaksi sähköautojen valmistajaksi.

Volkswagen-konsernin ID.3 on noussut Euroopassa yhdeksi suosituimmista sähköautoista.

16.6. 16:21

Sähköautojen valmistajien kilpailu on kovenemassa, ja yhdysvaltalainen Tesla joutuu luopumaan markkinajohtajan asemastaan aikaisemmin kuin on tähän mennessä arvioitu.

Näin todetaan tuoreessa Bloomberg Intelligence -tutkimuslaitoksen raportissa, jonka mukaan Tesla säilyy maailman suurimpana sähköautojen valmistajana vielä puolentoista vuoden ajan.

Sen jälkeen valmistusmäärien kärkeen on nousemassa saksalainen Volkswagen-konserni, jonka merkkejä ovat Volkswagen-autojen ohella esimerkiksi Audi, Škoda, Seat ja Porsche.

Raportin mukaan saksalaiskonsernin sähköautoja myydään enemmän kuin Teslan autoja jo vuonna 2024. Tähän mennessä VW-konsernin on ennustettu nousevan yhdysvaltalaisten tasolle vasta vuonna 2025.

Volkswagen on jo tällä hetkellä suosituin sähköautojen valmistaja Euroopassa, jossa konsernin sähköautoja myytiin 310 000 kappaletta vuonna 2021.

Elon Muskin johtama Tesla on ollut usean vuoden ajan kirkkaasti suurin sähköautojen valmistaja.

Tesla on kasvattanut myyntiään nopeasti, ja viime vuonna sen autoja myytiin maailmanlaajuisesti noin 936 000 kappaletta.

Ennätyksellisestä myynnistä huolimatta muut autojätit ovat ottaneet sähköautojen edelläkävijää kiinni. Tesla on vuonna 2025 edelleen yksi maailman suurimmista sähköautojen valmistajista, mutta perässä tulee esimerkiksi useita kiinalaisyhtiöitä, kuten Geely ja Changan.

Bloomberg Intelligencen raportin mukaan kiinalainen BYD nousee tänä vuonna General Motorsin ohi sähköautovalmistajien kolmannelle sijalle. GM pysyy kuitenkin mukana kilpailussa tuomalla markkinoille kokonaisen uusien sähköautojen malliston vuonna 2025.

Muista yhdysvaltalaisyhtiöistä Fordin ennustetaan kasvattavan myyntiään perinteisen F150-lava-autonsa täyssähköisellä Lightning-versiolla, joka tuli markkinoille tänä keväänä.

Kokonaisuutena sähköautojen markkinaosuuden koko automyynnistä arvioidaan nousevan kuudesta prosentista 15 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.