Bioteknologiayhtiö Medicortex peruuttaa listautumisensa Helsingin pörssiin

Yhtiö kertoo harkitsevansa listautumismahdollisuutta uudelleen, kun markkinat ovat lupaavammat.

Medicortex peruuttaa listautumisensa.

28.6. 15:31

Bioteknologiayhtiö Medicortex Finland kertoo peruuttavansa listautumisantinsa ja listautumisensa Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

Turkulaisyhtiön hallitus päätti peruuttaa listautumisensa, koska listautumisantiin ei osallistunut yhtiötä tyydyttävää määrää sijoittajia.

Medicortexin toimitusjohtaja Adrian Harelin mukaan yhtiö harkitsee listautumismahdollisuutta uudelleen, kunhan markkinat ovat lupaavammat.

”Haluan kiittää kaikkia yli 450 uutta sijoittajaa, jotka uskoivat yritykseen ja tahtoivat olla osana menestystä”, Harel sanoo tiedotteessa.

Medicortex yritti kerätä listautumisannillaan noin kolmen miljoonan euron bruttovarat, jotka oli tarkoitus käyttää tuotekehitykseen.

Helsingin pörssin listautumismarkkinat ovat olleet tänä vuonna hiljaiset, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja inflaation nousu ovat aiheuttaneet osakemarkkinoilla epävarmuutta.

Moni listautuminen on laitettu jäihin, ja kaksi yhtiötä, ohjelmistoyhtiö Efima ja älyneulayhtiö Injeq, ovat peruneet alkuvuoden aikana listautumisensa heikkoon markkinatilanteeseen vedoten.

Kuluvan vuoden aikana pörssiin on listautunut neljä uutta yhtiötä. Viime vuonna listautumisia oli ennätysmäärä eli 29 uutta yhtiötä. Edellinen ennätys tapahtui it-huumavuonna 1999.

Lue lisää: Helsingin pörssiin rynni viime vuonna ennätys­määrä yrityksiä. Nyt listautumisia lykätään, ja se kertoo, että suomalais­yrityksiin sijoittamista jopa pelätään.

Medicortex kehittää biomerkkiaineisiin perustuvaa testiä tapaturmaisen aivovamman ja aivotärähdyksen diagnosointiin. Yhtiö on tunnistanut aivovamman biomerkkiaineita virtsasta ja syljestä ja kehittää diagnostisia menetelmiä niiden havaitsemiseen.

Medicortex keskittyy tulevia kuukausina kehittämään tuotetaan Yhdysvaltain puolustusministeriön myöntämällä mahdollisella rahoituksella, josta neuvotellaan parhaillaan.

Israelilainen neurobiologi Harel perusti yhtiön vuonna 2014.