Asiakkaiden ilmastohuolet ja öljyn kallistuminen laittoivat vauhtia hämeenlinnalaisen perheyrityksen investointeihin – pian säilyketehdas käy ilman fossiilisia
Herkkumaan tehdas Hämeenlinnassa sähköistää höyryn tuotannon, mikä säästää 300 000 litraa polttoöljyä vuodessa.
Vihannessäilykkeitä, kastikkeita ja hilloja valmistava Herkkumaa aikoo eroon polttoöljyn käytöstä tuotannossaan. Kuvassa Herkkumaan toimitusjohtaja Atte Rekola. Kuva: Harri Nurminen
Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama fossiilisten polttoaineiden kallistuminen ja toimitushäiriöt voivat panna vauhtia uusien, päästöttömien teknologioiden yleistymiseen Euroopassa.
Näin tapahtuu ainakin Hämeenlinnassa, missä vihannessäilykkeitä, kastikkeita ja hilloja valmistava Herkkumaa aikoo ottaa käyttöön aivan uudenlaista teknologiaa päästäkseen eroon polttoöljyn käytöstä tuotannossaan.