KHO piti markkinaoikeuden päätöksen styroksikartellista ennallaan

Hintakartelliin syyllistyneille rakennuseristevalmistajille määrättiin yhteensä 3,2 miljoonan euron seuraamusmaksut.

Styroksikartellin seuraamusmaksun saavat Jackon Finland (aiemmin Thermi Sol) ja UK-Muovi. Kuva entisen Thermi Solin tiloista.

5.7. 13:45

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on pitänyt pitänyt voimassa markkinaoikeuden viime vuonna antaman päätöksen styroksikartellista.

Markkinaoikeus katsoi viime vuoden maaliskuussa, että kolme rakennuseristevalmistajaa oli syyllistynyt niin kutsuttujen EPS-eristeiden eli styroksin valtakunnalliseen hintakartelliin vuosina 2013–14.

Kartellissa oli mukana kolme yhtiötä, joista seuraamusmaksun saavat Jackon Finland (aiemmin Thermi Sol) ja UK-Muovi.

Jackon Finland sai kahden miljoonan euron seuraamusmaksun ja UK-Muovi 1,8 miljoonan euron seuraamusmaksun. Jackon Finlandia koskeva päätös oli lainvoimainen heti, mutta UK-Muovin osallisuuden ja sille määrätyn seuraamusmaksun käsittelyä jatkettiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kartellissa mukana ollut Styroplast ei saanut seuraamusmaksua, sillä se otti yhteyttä kilpailuvirastoon ja kertoi kartellista.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan markkinaoikeuden päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ole perusteita.

Oikaisu 5.7.2022 klo 15.05: Toisin kuin tekstissä aiemmin kirjoitettiin, seuraamusmaksun saaneen yhtiön nimi ei ole Jackson Finland vaan Jackon Finland.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita