Moottori-lehti: Moottori­pyörien vakuutuksissa hurjat hinta­erot

Moottori-lehden tekemän selvityksen perusteella kuluttaja voi säästää jopa 2 500 euroa vuodessa kilpailuttamalla liikennevakuutuksensa.

Moottori-lehden tekemä hintavertailu osoitti, että nuoren ja kokeneempien motoristien vakuutusten hintaero oli jopa 1,8–3,7-kertainen.

6.7. 8:56

Autoiluun erikoistunut Moottori-lehti vertaili moottoripyörille Suomessa myytäviä liikennevakuutuksia. Lehden tekemän selvityksen perusteella kuluttaja voi säästää jopa 2 500 euroa vuodessa kilpailuttamalla vakuutuksensa.

Vakuutusvertailussa oli mukana yhdeksän vuonna 2021 ensirekisteröityä moottoripyörää, jotka oli jaettu kolmeen luokkaan kuutiotilavuuden perusteella. Vakuutuksenottajina oli puolestaan kolme eri-ikäistä miestä. Vakuutusyhtiöitä vertailussa oli neljä.

Moottorin päätoimittajan Eila Parviaisen mukaan vertailusta nousi muun muassa esiin, että vakuutuksenottajan iällä on merkitystä.

”Ensimmäinen huomio oli se, että vakuutuksenottajan ikä vaikuttaa hintoihin merkittävästi. Nuorin eli 28-vuotias kuljettaja maksoi kaikista vakuutuksista aina kalleimman hinnan”, hän kertoo lehden julkaisemassa tiedotteessa.

Vertailu osoitti, että nuoren ja kokeneempien kuljettajien vakuutusten hintaero oli jopa 1,8–3,7-kertainen.

Moottori-lehden mukaan liikennevakuutuksen hintoihin vaikutti myös se, minkä vakuutusyhtiön kautta kuluttaja otti vakuutuksensa ja millaisella moottoripyörällä hän ylipäätään ajoi.

Lehden tekemän vertailun perusteella samat moottoripyörämallit olivat halvimpien ja kalleimpien vakuutettavien joukossa jokaisen kuljettajan kohdalla. Kaiken kaikkiaan saman moottoripyörän vakuutusten hintaerot nousivat varsin suuriksi.

”Samalle moottoripyörälle liikennevakuutuksen hinnat vaihtelivat 42-vuotiaalla esimerkkihenkilöllä 231 eurosta 646 euroon. Liikennevakuutuksen sisältävän täyskaskon hintojen vaihteluväli oli 429–1368 euroa, joten kilpailuttaminen kyllä kannattaa iästä riippumatta”, lehden päätoimittaja Eila Parviainen sanoo tiedotteessa.

Lisäksi vakuutuksen hintaan vaikutti vakuutuksen laajuus.

”Jopa saman yhtiön liikennevakuutuksella ja täyskaskolla voi olla merkittäviä hintaeroja. Siinä missä liikennevakuutus voi olla edullisin, saattaa kasko nostaa kokonaisuuden kilpailijaa kalliimmaksi”, Parviainen sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita