Suosikkiohjelma The Late Late Show’n juontaja James Corden sijoitti suomalaiseen valmennuspalveluun

Urheilulääkäri Aki Hintsan perustama yhtiö laajentaa pian kännykkäsovelluksella myös kuluttaja-asiakkaiden valmennukseen.

Hintsa Performancen toimitusjohtaja Annastiina Hintsa tunnetaan myös ultrajuoksijana.

12.7. 15:40 | Päivitetty 12.7. 16:08

Huippu-urheilijoiden ja yritysjohtajien valmennuksesta tunnettu Hintsa Performance on kerännyt 5,1 miljoonan euron rahoituksen yksityissijoittajilta.

Sijoittajien joukossa on tunnettuja nimiä, kuten kuluttajatuotejätti Unileverin entinen toimitusjohtaja Paul Polman ja The Late Late Show -ohjelman juontaja James Corden. Corden isännöi suosittua yhdysvaltalaista ohjelmaa vuodesta 2015 lähtien. Hän kertoi huhtikuussa jättävänsä tehtävän ensi vuonna.

Rahoituksen myötä Hintsa Performance kertoo myös laajentavansa liiketoimintaa entistä suurempaan yleisöön uuden kännykkäsovelluksensa avulla. Yhtiön sovellus on nyt testikäytössä, mutta se on tarkoitus tuoda asiakasyritysten työntekijöiden ja lopulta myös kuluttajien käyttöön.

”Hyvinvointi kuuluu muillekin yrityksissä, kuin vain ylimmälle johdolle”, toimitusjohtaja Annastiina Hintsa sanoo.

Yhtiön perusti vuonna 2008 urheilulääkäri Aki Hintsa, joka tunnettiin erityisesti F1 formulakuskien valmentajana. Hän menehtyi haimasyöpään marraskuussa 2016. Yhtiön johtoon nousi vuonna 2019 hänen tyttärensä Annastiina Hintsa.

Hintsa Performance -konsernin liikevaihto oli viime vuonna kuusi miljoonaa euroa. Yhtiö on vielä tappiollinen. Sillä on noin 50 omaa työntekijää ja valmentajaverkostossaan noin 150 ihmistä.

”Jatkamme investointeja yritysliiketoimintaamme, joka on kasvanut hyvin. Viime vuonna sen kasvu oli 60 prosenttia ja tänä vuonna tahti on sama”, Annastiina Hintsa kertoo.

Sen julkisesti kaupparekisteriin ilmoittamissa luvuissa näkyvät vain Suomen-yhtiön tiedot ja 2,5 miljoonan euron liikevaihto, mikä ei anna kuvaa koko yhtiöstä. Pienempiä yrityksiä ei koske velvollisuus konsernitilinpäätöksen laatimisesta.

Viime syksynä Hintsa osti brittiläisen mentorointialusta Graspin. Sen teknologian kautta on tavoitteena saada aikaan kasvua myös digitaalisissa palveluissa. Osa nyt mukana olleista sijoittajista oli alun perin Graspin sijoittajia.

Yhtiön valmennusmenetelmä perustuu terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimointiin. Sen mukaan asiakkaisiin kuuluu useita kansainvälisiä suuryhtiöitä kuten Nokia, Deloitte ja Accenture.

Annastiina Hintsan mukaan koronapandemian alku oli yhtiön asiakaskunnassa shokki, joka jäädytti liiketoimintaa. Siitä toivuttuaan yritykset ovat kuitenkin ymmärtäneet uudella tavalla työntekijöiden hyvinvoinnin olevan strateginen kysymys.

Lue lisää: Aki Hintsa oli kristitty lääkäri, jota uskon tuputtaminen ärsytti: Tapparan pelaajien kylmä kohtelu seurakunnassa sai hänet marssimaan ulos rukouskokouksesta

Oikaisu 12.7. klo 16.02. Artikkelissa kerrottiin virheellisesti että James Corden olisi jo jättänyt ohjelman, todellisuudessa hän on vasta ilmoittanut lähdöstään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita