Lelujätti Lego vetäytyy Venäjältä, syynä ”häiriöt toiminta­ympäristössä”

Lego lopetti tuotteidensa toimitukset Venäjälle maaliskuussa, mutta ainakin osa yhtiön myymälöistä on pysynyt auki.

Lego on ilmoittanut irtisanovansa sopimuksensa yrityksen kanssa, joka on pyörittänyt Venäjällä olevia kauppoja Legon puolesta.

13.7. 10:53

Tanskalainen lelujätti Lego kertoo lopettavansa liiketoimintansa Venäjällä määrittelemättömän pituiseksi ajaksi maassa tapahtuvien ”jatkuvien laajojen häiriöiden vuoksi”. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Samalla yhtiö irtisanoo 90 Moskovassa työskentelevää työntekijäänsä, Reuters kertoo.

”Lego Group on päättänyt lopettaa toistaiseksi kaupallisen toiminnan Venäjällä toimintaympäristön jatkuvien laajojen häiriöiden vuoksi”, Legon tiedottaja sanoi Reutersin mukaan.

Lego lopetti tuotteidensa toimitukset Venäjälle maaliskuussa Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan alkamisen jälkeen. Ainakin osa Legon myymälöistä Venäjällä on kuitenkin pysynyt auki.

Nyt Lego ilmoitti irtisanovansa sopimuksensa yrityksen kanssa, joka on pyörittänyt 81:tä kauppaa Legon puolesta. BBC:n mukaan Lego ei ilmoituksen yhteydessä ei kuitenkaan mainittu syyksi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Toisin kuin useat muut Venäjän hyökkäyksen tuominneet yritykset, Lego ei ole kommentoinut suoraan maan toimia.

”Ajatuksemme ovat kaikkien Ukrainan sodan seurauksena kärsivien lasten ja perheiden luona”, Lego kommentoi maaliskuussa BBC:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita