BMW on alkanut myymään autoihinsa kuukausimaksullista penkinlämmitystä, kertoo The Verge

Monet autonvalmistajat pyrkivät hankkimaan lisätuloja pyytämällä tilausmaksuja ajoneuvojen tiettyjen ominaisuuksien käyttämisestä.

Kuukausitilaus BMW:n etuistuinten lämmittämiseksi maksaa noin 18 dollaria.

13.7. 11:51

Saksalainen autovalmistaja BMW on alkanut myydä tilausmaksullista penkinlämmitystä autoihin, kertoo teknologiajulkaisu The Verge.

Kuukausitilaus BMW:n etuistuinten lämmittämiseksi maksaa noin 18 dollaria. Lämmityksen voi tilata myös vuodeksi 180 dollarilla, kolmeksi vuodeksi 300 dollarilla. Rajoittamattoman käyttöoikeuden voi saada 415 dollarilla.

Vergen mukaan autoissa on jo kaikki tarvittavat komponentit istuinten lämmittämiseksi, mutta BMW on asentanut niihin ohjelmiston, joka estää penkkien lämmityksen, jos siitä ei maksa.

Lämmitettyjen istuimien tilauksia on saatavilla muun muassa Isossa-Britanniassa, Saksassa, Uudessa-Seelannissa ja Etelä-Afrikassa.

Maksullinen penkinlämmitys on yksi esimerkki siitä, miten autoyritykset pyrkivät hankkimaan lisätuloja pyytämällä asiakkaita maksamaan kuukausi- tai vuositilauksen tiettyjen ominaisuuksien käytöstä.

Sähköautoyhtiö Tesla on ollut vastaavien tuotteiden edelläkävijä. Tesla esimerkiksi veloittaa 199 dollaria kuukaudessa sen edistyneimmän kuljettajaa avustavan järjestelmän käyttämisestä.

Myös esimerkiksi Lexus, Toytoa ja Subaru tarjoavat mahdollisuutta lukita tai käynnistää auton etänä erillisen sovelluksen kautta.

Monet valmistajat toivovat, että ne saisivat tilauksilla tuloja vielä pitkään auton myymisen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita